Uzm. Dr. Ramazan Deniz Oral: “Alerjide yanlış teşhise dikkat”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Oca 2018 / Cum 11:52
/ 172 Kez Okundu
| |

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Deniz Oral, çocuklarda alerjik hastalıklarla ilgili ebeveynlere önemli bilgiler verdi.
Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği sağlık söyleşileri kapsamında Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Deniz Oral, Mustafa Pars İlkokulu’nda ebeveynlerle bir araya geldi.
Aile Hastanesi ve Küçükçekmece Belediyesi’nin birlikte düzenlediği söyleşide Dr. Ramazan Deniz Oral, çocuklarda alerjik hastalıklarla ilgili ebeveynlere önemli bilgiler verdi.

Yanlış teşhise dikkat
Astım hastalığı tanısı koyulan çocukların yüzde 40 yanlış tanı alabildiğine dikkat çeken Oral, “ Kalpte damar ve kapak bozuklukları olabiliyor. Bunun sonucunda da baş dönmesi, bayılma ve kusma görülüyor. Bu durum nörolojik ve kulak burun boğaz hastalıkları ile karıştırılabiliyor. Oysa ki bir bakıyoruz kalple ilgili sıkıntılar var. Bu anlamda çok dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Alerjik mi anatomik yapı bozukluğu mu?
Alerjik hastalıkların ise en çok anatomik yapı bozukluğuyla karıştığına dikkat çeken Deniz Oral, “çocuğun burnunda et varsa, ya da geniz eti veya deviasyon (burun kemiği eğriliği) gibi problemleri varsa önce bunu tespit etmek gerekiyor. Bazen çocuklar alerjisi var diye yıllarca boşuna alerji tedavisi görüyor. Oysa bu sorunlar teşhis edilse ve ortadan kaldırılsa çocuğun alerjisi de ortadan kalkmış olacak” dedi.
Alerjik rinit ve astım ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Uzman Dr. Ramazan Deniz Oral, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Seminer sonunda Okul Müdürü Yakup Kahraman tarafından çiçek takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.