Uzman doktor uyardı: “Migrenin en önemli sebebi stres”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uzman doktor uyardı: “Migrenin en önemli sebebi stres”
09 Şub 2018 / Cum 12:47
/ 59 Kez Okundu
| |

Uzman Doktor Mehmet Şakir Delil, Migren’in en önemli sebebinin ise günümüzde stres olduğunu söyledi

Uzman Doktor Mehmet Şakir Delil, Migr en’in en önemli sebebinin ise günümüzde stres olduğunu söyledi.
Uzman Doktor Mehmet Şakir Delil, Küçükçekmecelileri günümüzün en gözde hastalıklarından birisi olan Migr en hakkında bilgil endirdi.
Küçükçekmece Belediyesi İstasyon Mahallesi Semt Konağı’nda gerçekleş en söyleşide konuşan Şakir Delil, migr enin her 10 kişid en birinde görüldüğünü söyledi. Şakir Delil, migr enin diğer hastalıklar gibi tetkikinin olmadığını; sadece 3 soruyla anlaşıldığını belirtti. Bu soruları ise, 1’inci Ataklar halinde mi oluyor? 2’nci Ne kadar sürüyor ki en az 3 saat en fazla 3 gün sürmesi gerekli. 3. Ataklar kişinin aktivitesini etkiliyor mu? olarak sıraladı.

“Çikolata, elektronik aletler baş ağrısı sebebi
Migr enin en önemli sebebinin ise günümüzde stres olduğunu kayded en Delil, diğer sebepleri ise, uykusuzluk, yeme düz ensizliği, parlak ışık, aşırı efor ile peynir, çikolata, kafein ve kırmızı soğan gibi gıdalar olduğunu söyledi. Bir çocuk hastasında çikolatayı kesince migr eninin geçtiğini de kayded en Delil, çocukların yüzde 20’sinde migr en görüldüğü kaydetti. Delil, çocukların elektronik aletlerle bire bir temas halinde bulunmasının da gözleri bozduğunu ve baş ağrısına sebebiyet verdiğini ifade etti. Uzman Doktor Mehmet Şakir Delil, program sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.