Vali Ahmet Hamdi Nayir: Hatasız dost arayan, dostsuz kalır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Ahmet Hamdi Nayir: Hatasız dost arayan, dostsuz kalır
12 Mar 2018 / Pzt 11:07
/ 35 Kez Okundu
| |

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kredi Yurtlar Kurumu Emine Gülbahar Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kredi Yurtlar Kurumu Emine Gülbahar Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.
Öğrencilerle sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir istek ve sorunlarını dinledi, hayata dair tecrübelerini ve nasihatlerini paylaştı.
Öğrencilerin Kütahya’da evde kalmak yerine KYK yurtlarını tercih etmelerinin önemine de değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın öğrencilere artık daha iyi imkanlar sunduğuna dikkat çekti. Vali Nayir, “Üniversite döneminizde yurtta kalarak önemli bir tercihte bulunmuşsunuz. Birkaç arkadaşınızla ev tutup evde kalabilirdiniz ancak o zaman da hayatı bu kadar anlıyor olmazdınız ve anne, babanızın yüreği de bu kadar rahat etmezdi. Yurtlarınız, güvenlik hizmetiyle, yemekleriyle, kahvaltısıyla anne, babalarınızın yüreğini rahatlatacak bir yer olarak düşünüyoruz. Bu tercihiniz bizler için önemli. İlimiz olarak düşündüğünüzde imkanlarımız kısıtlıydı, şimdi daha iyi imkanlara ulaştık. Gelecek sene inşallah hem üniversite merkezindeki kampüs içerisindeki yeni açılacak olan yerlerimiz hem de bu civardaki yeni imkanlarla daha güzel imkanlara kavuşacağız. Eğer tamamlanır süresi içerisinde teslim edilirse kızlarımızın tamamını kampüs içerisindeki yurda almamız mümkün olur ki bu sizlere de fakültelerinize ulaşım noktasında kolaylık sağlar. Devletimiz bu imkanları sizler için sağlamaya çalışıyor, aileniz sizler için uğraşıyor. Her biriniz anne, babalarınızın kabul edilmiş birer duasıydınız. Şimdi her biriniz anne, babanızın birer ümidisiniz. İnşallah kazandığınız bu okulları bitirerek hayata hazır hale geldiğinizde anne, babalarınızın bu ümidini gerçekleştirecek kişiler olacaksınız. Tüm bunların hepsi sizden bir beklentiyi de beraberinde getiriyor. Sizlerin bu döneminizde üzerinize düşeni yapma gayreti göstererek sizden beklentisi olan herkese aynı cevabı verip, siz de onlara layık olduğunuzu göstermelisiniz” şeklinde konuştu.
Öğrencilere, “Hayatı anlama ve tanıma bakımından mutlaka ölçüleriniz olmalı” diyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerden peşin hükümlü davranmamalarını istedi. Vali Nayir, “Hayatı, siyah - beyaz görmelisiniz diye bütün yurtlardaki gençlerimize anlatmaya çalışıyorum. Hayatta iyiler var, kötüler var. Mutlaka bunu siz de görüyor, fark ediyorsunuz; ama kişileri ayırırken, kişilerle ilgili yorum yaparken şu iyidir, bu kötüdür diye kesin bir ayrım yapmanız mümkün olmayacak. İnsanların iyi tarafları var, kötü tarafları var; yaşayıp göreceksiniz. Arkadaş diye bildiğiniz kişilerin kötü yönlerini gördüğünüzde ondan soğumayacaksınız, sevmediğiniz bir arkadaşınızın iyi bir yönü olabileceğini bilecek, onu da öyle kabul edeceksiniz. Mevlana’nın güzel bir sözü var, “ Hatasız dost arayan dostsuz kalır” ifadelerini kullandı.
Vali Nayir daha sonra yurt binasında incelemelerde bulunup, KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret’ten bilgiler aldı. (EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.