Vali Azizoğlu: “Yaşlılara gösterilen önem, o toplumun uygarlık göstergesi olarak değerlendirilmektedir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Azizoğlu: “Yaşlılara gösterilen önem, o toplumun uygarlık göstergesi olarak değerlendirilmektedir”
17 Mar 2018 / Cmt 12:26
/ 33 Kez Okundu
| |

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Yaşlılara gösterilen önem, o toplumun uygarlık göstergesi olarak değerlendirilmektedir” dedi

Erzurum Valisi Seyfettin Aziz oğlu, “Yaşlılara osterilen/">gösterilen onem/">önem, o t oplumun uygarlık göstergesi olarak değerlendirilmektedir” dedi.
Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arasındaki hafta “Yaşlılar Haftası” olarak kutlandığını dile getiren Erzurum Valisi Seyfettin Aziz oğlu, “ Valiliğimiz Aile ve S osyal P olitikalar İl Müdürlüğü’nün k o ordinasy onunda ve diğer kuruluşlarımızın da katkılarıyla kutlanan “Yaşlılar Haftası”, düzenlenen çeşitli etkinliklerle; yaşlılarımızın s orunlarının çözümüne ve bu baş tacı değerlerimizin huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Yaşlılara osterilen/">gösterilen onem/">önem ve onların s orunlarının çözümü için osterilen/">gösterilen çaba ve uygulamalar, o t oplumun uygarlık göstergesi olarak da değerlendirilmektedir. Türk t oplumunda yaşlılara daima saygı ve özen göstermenin yanı sıra özürlü yurttaşlarımıza ve muhtaç ç ocuklarımıza da yardım edilmesi ve onların s orunlarının çözümüne duyarlılık gösterilmesi artık geleneksel bir hal almıştır” diye k onuştu.
Erzurum Valisi Seyfettin Aziz oğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu itibarla, Yüce İslam dini ve inancımız çerçevesince yaşlılara büyük değer verilerek; “Sadece Allah’a ibadet edeceksiniz. Ana ve babanıza iyi davranacaksınız. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara “ of!” bile deme! Onları azarlama! Onlara saygıyla hitap et! Onlara merhamet ederek tevazu kanatlarını aç da, “Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl şefkatle büyüttülerse, sen de onlara öyle merhamet et, de!” buyurulmuştur.
Bu bağlamda; Devletimiz, s on yıllarda yaşlılarımızın hayatını k olaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için bir dizi yasal düzenleme yapmıştır. Huzurevleri ve bakıma muhtaç yaşlılar için evde bakım hizmetleri, yaşlılarımızın hayata tutunmalarını k olaylaştıracaktır.
Ülkemizdeki yaşlılarımızın onem/">önemli bir bölümü, yakınlarının yanında, aile ortamı içinde yaşamlarını sürdürürken, bir bölümü de sağlık hizmetinin düzenli verildiği Huzurevlerinde yaşamlarını sürdürmektedir. Bununla birlikte ülkemiz insanı, yakın eş, d ost, akraba ve kişisel s orumluluk ve mesuliyet hissi içerisinde hareket etmek bilincini daha ileri bir seviyeye taşımalıdırlar. Erzurum’da, 18-24 Mart 2014 tarihleri arasında, yaşlılarımıza t oplumda verilen onem/">önemin bir göstergesi olarak, bu etkinlikleri düzenleyen ve katkı sağlayan, tüm kişi ve kuruluşları içtenlikle kutluy or, yaşlılarımıza gereken özeni gösterdikleri için de teşekkür ediy orum.
Bu vesileyle, tüm yaşlılarımızın “Yaşlılar Haftası”nı kutluy or, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediy or, en içten sevgi ve saygılarımı sunuy orum.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.