Vali Güzeoğlu, Ergani’de muhtarlarla bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Güzeoğlu, Ergani’de muhtarlarla bir araya geldi
25 Oca 2018 / Per 17:12
/ 69 Kez Okundu
| |

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ergani’de muhtarlarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ergani’de muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara hitap eden Vali Güzeloğlu, Diyarbakır’a huzurun geldiğini ve bundan sonra da tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelenin devam edeceğini söyledi.
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ergani Kaymakamlığını ziyaret edip muhtarlarla bir araya geldi. Vali Güzeloğlu’na İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve kurum müdürleri de eşlik etti. Ergani Kaymakamlığını ziyaret eden vali Güzeloğlu ve beraberindekiler kapıda öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılama töreni ve selamlaşmanın ardından Ergani Kaymakamı Mesut Çoban’ın makamına geçildi. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Diyarbakır’da huzur ve güvenin tesis edildiğini ve Diyarbakır’ın bir huzur adası haline geldiğini vurgulayarak Afrin harekatında teröristlerin saldırıları sonucu dün en son Kilis’te şehadete eren ve şehadetle buluşan bütün vatandaşlara, askerlere, güvenlik kuvvetlerine rahmet diledi.
Ardından Halk Eğitim Merkezi konferans salonuna geçen Vali Güzeloğlu burada ilçenin 102 mahallesinin muhtarları, il, ilçe kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mesut Çoban, “102 mahallemizde 127 bin nüfusumuzla kamu hizmetlerimiz etkin verimli ve tam zamanında kurulduğu için kamu kurum ve kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla birlikte durmaksızın, gece gündüz çalışıyoruz. İlçemizin en büyük sıkıntıları elektrik dağıtım sorunları, yollarla ilgili sorunlar, altyapı sorunları başta geliyor. Kamu hizmetlerinin sunumu noktasında çok ciddi bir sıkıntı yaşamıyoruz. İlçemizin kamu kurum ve kuruluşlarının fiziki ve personel şartları yeterli düzeydedir” dedi.

“Kararlılıkla daha iyiye ve ileriye gideceğiz”
Ardından konuşan Vali Güzeloğlu, daha iyiye ve ileriye gitmek için çalışmalarını sürdüklerini kaydetti. Vali Güzeloğlu, “Bakınız yıllar var ki gelişme ve kalkınma adına, insanımızın hayrına veya karına birçok şey bu ihanetler ve terör örgütleri tarafından ertelendi, ötelendi, engellendi. Kaybeden kim? Kaybeden insanımız ve biz ve geleceğimiz. Hepsinin bağlantısı dış örgütler ve dış ülkeler. Bin yıllık kardeşlik içinde yaşayan bu bölgenin ve bu ülkenin her bir köşesinin insanının hiç olmayan meselelerini birileri istismar ederek, bunun üzerine kan acı ve gözyaşı dökerek yıllarca bu bölgelere acıyı, gözyaşını getirdi. Bu ülkenin her bir köşesinde olduğu gibi Diyarbakır’da da huzur, sükun ve güvenlik temin edilmiştir. Bundan daha öteye, daha ileriye doğru da kararlılıkla bir yürüyüşümüz var. Bırakın geriye gitmeyi, kararlılıkla daha iyiye ve ileriye gideceğiz. Tek bir terörist kalmayana kadar, bu ihaneti temsil eden tek bir kişi dahi bu ülkede yok olmayana kadar bu mücadele devam edecektir” diye konuştu.

“Nereye harcandı bu kaynaklar?”
İlçede bulunan sorunlara değinen Vali Güzeloğlu, ilçenin hak ettiği düzeyde olmadığını ifade etti. Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:
“Bu milletin hak etmediği bu düzeyi, bu gelişmemişliği kader olarak kabul etmiyoruz. Ergani’nin bırakın kendisini en ucra mahallesindeki tek kişinin yaşadığı bir yeri bile cennete çevirmenin gayretini sarf ediyoruz. Tek bir çocuğunun sıkıntısı ve eğitiminden başlayarak yaşlısının derdiyle dertlenmenin bugün muhasebesini yapıyoruz. Bugüne kadar yapılması gereken ama yapılmayanlar bunlar temel hizmetler. Su, yol, kanalizasyon, altyapı 2018’de bunları mı konuşacağız biz? Belediyelerin ve yerel yönetimlerin bu hizmetin kaygısını taşımaması, insanı merkez alan ve insana hizmet eden değil elindeki kaynak ve imkânlarıyla ihanete hizmet yapmasıdır. Nereye gitti bu kaynaklar? Nereye harcandı? Yol yapılmamışsa neyi konuşacağız? Kanalizasyon olmuyorsa nasıl insan yaşayacak orada? Sağlıklı içme suyu yapılmadıysa 20-30 yıldır o zaman bunları görmek lazım. Bunları bilmek lazım.”
Vali Güzeloğlu muhtarlarla bir süre görüştükten sonra Diyarbakır’a döndü.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.