Vali Kalkancı’dan İstiklal Marşının kabulü açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Kalkancı’dan İstiklal Marşının kabulü açıklaması
11 Mar 2018 / Paz 12:52
/ 86 Kez Okundu
| |

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kalkancı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri, hayatını kaybeden gaziler ile vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla andığını dile getirdi.
Vali Kalkancı, yayımladığı mesajında, “Bugün, her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuş vatanımızın ilelebet payidar olacağını anlatan, tarihi bir şahlanışın müjdecisi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 97. yıl dönümüdür. Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri, hayatını kaybeden gaziler ile vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla andığını dile getiren Vali Kalkancı, “Aziz milletimizin gönül ve ruh dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık, mukaddesata verdiği önemi ve eşsiz mücadele azmini abideleştiren vatan şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, veciz dizeleriyle tarihe not düşmüş ve ölümsüzleşmiştir. Milli mücadele döneminde yüce Türk milletinin hiçbir dayatmaya asla boyun eğmeyerek dünyaya bağımsızlığının tescili olarak TBMM tarafından kabul edilen İstiklal Marşımız, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının da sembolüdür. İstiklal Harbinde olduğu gibi 15 Temmuz’da bir kez daha gördük ki alemi nizam etmiş bu milleti tanklar, toplar durduramamış, tüm dünya milletleri, Türk Milletinin cesaretini ve bağımsızlığa düşkünlüğünü bir kez daha idrak etmiştir. Bugün bizlere düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmektir” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.