Vali Kaymak: "Yerli otomobil için Samsun en şanslı illerden"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Kaymak:
03 Mar 2018 / Cmt 16:44
/ 106 Kez Okundu
| |

Yerli otomobil için Havza ilçesinden büyük bir alan önerdiklerini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, deniz, demir ve hava yolu imkanlarına bakıldığında yerli otomobil için Samsun’un en uygun yerlerden biri olduğunu söyledi

Yerli otomobil için Havza ilçesind en büyük bir alan önerdiklerini belirt en Samsun Valisi Osman Kaymak, d eniz, demir ve hava yolu imkanlarına bakıldığında yerli otomobil için Samsun’un en uygun yerlerd en biri olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanlığı ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) işbirliği ile düz enl en en "Ekonomi Bakanlığı Destek ve Uygulamaları İstişare Toplantısı" TSO Davut Altan Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Ulusal ekonomilerin önündeki sınırların büyük ölçüde kalkmasıyla rakip dünya üreticileridir. Bu ned enle ekonominin en stratejik öznesi olan girişimcilerimizin işi her geç en gün zorlaşmaktadır. Çünkü pasta büyük ama bu pastadan pay almak istey en aktörlerin sayısı da çok fazla. Bunun için girişimcilerimizi bu rekabet ortamında ayakta kalabilmelerine destek olmamız gerekiyor. Ülkemizin geleceği için girişimcilerimizin var olma çabasını desteklemek büyük önem arz etmektedir" dedi.

Vali Kaymak: "Havza OSB’nin alanını önerdik"
Samsun Valisi Osman Kaymak, "Yerli ve milli otomobil ile ilgili ilimizde bir hazırlığımız oldu. Havza ilçemizde 8-10 bin dönüme çıkartabilecek alanlar var. Havza OSB’nin alanını önerdik ama daha büyük bir alan ist enirse orayı yerli ve milli otomobil için tahsis edebilecek durumdayız. Bu anlamda yerimizin mukayese üstünlüğüne inanıyoruz. Çünkü d eniz, demir ve hava yoluna bu kadar yakın başka bir il zor bulunabilir. O anlamda Samsun’un şanslı bir il olduğunu düşünüyoruz. Bu şansımız inşallah büyüklerimiz tarafından değerl endirilerek yerli ve milli otomobilin ilimize kazandırılmasını önemsiyoruz. Samsun için böyle bir karar verilirse bu şehrimiz için büyük bir kalkınma hamlesi olacağını düşünüyoruz" dedi.
Toplantı; Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Mehmet Yüksel, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Dilemre, İhracat G enel Müdürü Volkan Ağar, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye G enel Müdürü Mehmet Şahin, Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler G enel Müdürü Uğur Öztürk katılımı ile soru-cevap şeklinde gerçekleştirildi.
Protokol konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.