Vali Köşger; “Aydın’ı canlandırmak için çalışıyoruz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Köşger; “Aydın’ı canlandırmak için çalışıyoruz”
25 Oca 2018 / Per 11:50
/ 74 Kez Okundu
| |

Aydın ili genelindeki ören yerlerinde yürütülen kazı çalışmaların değerlendirildiği kazı başkanları çalıştayı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi

Aydın ili genelindeki ören yerlerinde yürütülen kazı çalışmaların değerlendirildiği kazı başkanları çalıştayı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi.
Kazı başkanlarından tarihi alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Köşger, bu yılı "Afrodisias Yılı" ilan etiklerini ve Aydın’ı bir bütün halinde canlandırmak için çalıştıklarını ifade etti.
Aydın’ın kültür ve turizm materyalleri olarak dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Köşger, “Aydın’daki 23 antik kentte belki sizler çok uzun süreden beri kazı çalışmaları yapıyorsunuz ve bu işin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Özellikle de bunların yabancı turizmin önüne bir destinasyon olarak koyulması gerektiğini ve erişime açılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Kalkınma ajansından da antik kentler başta olmak üzere bu tür elimizdeki materyalleri küçük dokunuşlarla erişime açılmasını sağlayacak bütüncül bir çalışma yürütüyoruz. Bunun için 20 milyon TL’lik bir kaynak ayırdık. Kültür turizmine kazandırılacak olan yerlerin ışıklandırılması yolu tabelası gibi, elimizde imkan olsaydı şu kazıyı hızlandırırdık, şu materyali birleştirir daha görsel hale getirirdik dediğiniz unsurlar varsa onlara yönelik ortak projeler yapılmasını sağlayacağız. Burayı bir konsept olarak bütüncül bir şekilde canlandıracağız. Unesco’nun dünya miras listesine girmesi sebebiyle, bu yılı Afrodisias yılı ilan ettik. Kültür Turizm Bakanlığı ve Unesco bununla ilgili bir faaliyet başlatmış. Unesco kendi miras listesinde olanları, Kültür Turizm Bakanlığımız da Türkiye’deki 17 mirası dünya çapında tanıtmak için projeler yürütüyor” diye konuştu.
Kazı çalıştayına, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve kazı başkanları katıldı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.