Vali Süleyman Kamçı’nın “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” Mesajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Süleyman Kamçı’nın “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” Mesajı
11 Mar 2018 / Paz 08:41
/ 86 Kez Okundu
| |

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimizin onurlu mücadelesi ve vatan sevgisi, bağımsız bir ülke, hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıldönümünü kutluyoruz” dedi

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimizin onurlu mücadelesi ve vatan sevgisi, bağımsız bir ülke, hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıldönümünü kutluyoruz” dedi.
Vali Süleyman Kamçı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kamçı, mesajında şunları söyledi:
“Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen, ömrünü vatana, millete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri almasının yanı sıra her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir. Türk Milletini ortak değerler ve düşünce düzleminde buluşturan İstiklal Marşımız ve sahip olduğumuz her değer bağımsızlık mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarılması için mücadeleyi sürdürmektir. Yüce Allah’tan bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 97’nci yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.”



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.