Vali Ünlü, tarihi Kurşunlu Hanı gezdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Ünlü, tarihi Kurşunlu Hanı gezdi
22 Ağu 2023 / Sal 13:25
/ 325 Kez Okundu
| |

Manisa’da 19 Aralık Cumartesi günü görevine başlayan Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa’yı tanımak için çarşı esnafını ziyaret ederek tarihi Kurşunlu Han’da faaliyet gösteren geleneksel el sanatları atölyelerini gezdi.

Vali Enver Ünlü, çaşıda yer alan esnafı ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaf ve vatandaşlar da Vali Ünlü’ye çay ikram etti.
Vatandaş ve esnafla sohbet eden Vali Ünlü, Manisa’daki görevine yeni başladığını, bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini Manisalılara ifade etti.
Vali Ünlü, vatandaşın ve esnafın sorun, talep ve önerileri olması halinde tüm Manisalılara kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Kurşunlu Han’a ziyaret
Vali Enver Ünlü daha sonra Hatuniye Camisi ile birlikte külliye olarak yaptırılan ve 2018 yılında tamamlanan restorasyonu sonrası hizmete açılan Kurşunlu Han’da Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla faaliyet gösteren geleneksel el sanatları atölyelerini gezdi. 37 usta öğretici tarafından toplam 44 ayrı kurs düzenlenen ve günlük 650 kursiyerin eğitim gördüğü atölyeleri ziyaret ederek kurslarda yapılan ürünler hakkında eğitmenlerden bilgi alan Vali Ünlü, geleneksel sanatlarımızın yaşatılmasından ve gelecek nesillere aktarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, göz nuru ve hünerli ellerle hayat bulan ürünlerin çok kıymetli olduğunu belirtti. Vali Ünlü, Kurşunlu Han’da gerçekleştirilen faaliyetler dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.