Vali Varol: “Gürültü kirliliğinin temel çözümü eğitim”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Varol: “Gürültü kirliliğinin temel çözümü eğitim”
10 Mar 2018 / Cmt 10:54
/ 141 Kez Okundu
| |

Amasya Valisi Dr

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, “Doğrudan doğanın ahengini bozan birçok şeyi biz insanlar meydana getiriyoruz. Bunun temel çözümü eğitim. Eğitimle toplumumuzun gürültü kirliliği konusunda daha bilinçli davranması sağlanacaktır” dedi.
Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinin uyguladığı ‘Gürültü kirliliği ve Etkileri’ başlıklı proje kapsamında yapılan çalışmaların aktarıldığı programda konuşan Vali Varol, “Gürültü kirliliği modern toplumun en büyük problemlerinden birisi. Ülkemizde meydana gelen gürültü kirliliğinin temel nedeni aslında trafik. Bunu azaltabilmek veya ortadan kaldırabilmek için alabileceğimiz bir takım tedbirler var. Birincisi doğrudan büyük altyapı yatırımları gerektiren, trafik yükünü azaltabileceğimiz yatırımlar. Trafik yükünü azaltabildiğimiz ölçüde gürültü kirliliğini azaltmış olacağız. İkinci olarak denetleyici kurumlara görevler düşüyor. Bu kurumlarımızda çalışmalarını yerine getiriyor. Hatta bugün olduğu gibi farkındalık oluşturucu, eğitici gayretlerin içinde yer alıyorlar. Üçüncüsü de doğrudan doğanın ahengini bozan birçok şeyi biz insanlar meydana getiriyoruz. Bunun temel çözümü eğitim. Eğitimle toplumumuzun gürültü kirliliği konusunda daha bilinçli davranması sağlanacaktır. Bu konuda gençlerimizden ümitliyim” diye konuştu.
Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit ile Emniyet Müdürü Fahri Bulut’un da katıldığı belediye kültür merkezindeki programda projede rol alan öğrenci ve görevlilere hediyeler verildi.
Programda projede yer alan Amasya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de konser verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.