“Alkol yasağı titizlikle uygulanacak”
Özellikle elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla ilgili kurumlarla koordine olunarak, jeneratör ve benzeri güç kaynaklar kullanıma hazır bulundurulacağı dile getiren Kolsuz şunları söyledi:
“Sandık semen listeleri, bulunduğu yerlerde korunacak, askıdan indirilinceye kadar çalınmaması ve tahrip edilmemesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Sandık kurulacak olan binaların teknik altyapısı gözden geçirilmiş olup, binaların bahçesini görecek şekilde güvenlik kameraları çalışır haldedir.
Oy verme günü sabah saat 06.00’ dan gece saat 24.00’a kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve yasağı titizlikle uygulanacaktır. Oy verme günü oy verme süresince, kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecektir.
Oyların sayım ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbaların ilgililer tarafından il ve ilçe secim kurullarına nakli sırasında emniyet ve jandarma birimleri koordineli bir şekilde güzergâhta güvenlik tedbirlerini alacak, bu tedbirler önceden planlanarak sandıkların güvenlik içerisinde nakilleri sağlanacaktır.”