Vali Yıldırım, köylülerle buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Yıldırım, köylülerle buluştu
02 Şub 2018 / Cum 09:52
/ 32 Kez Okundu
| |

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Varto ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Varto ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
Muş Valisi Aziz Yıldırım, ilçeye gelişinde Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Daha sonra beraberindekilerle ilk olarak Çaylar Jandarma Karakolunu ziyaret ederek Çaylar köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yıldırım, ardından Güzelkent köyüne geçti. Burada köy muhtarı Veli Kaya’nın devlet destekli işletmesinde incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’in aldığı kar motorunu da inceledi. Daha sonra Aşağı Alagöz ve Bağiçi köylerini ziyaret eden Vali Yıldırım, köyleri ziyaret ederek vatandaşla hasbıhal ettiklerini belirterek, “Tepeköy ve Bağiçi köyleri, Alparslan-2 Barajı nedeniyle suyun altında kalacak. Onun müzakeresini yaptık. İnşallah hayırlara vesile olacak. Önümüzdeki bahardan itibaren bu iki köyümüzün taşınması için işlemlere başlayacağız. Sonrasında da Alparslan-2 Barajımız inşallah yapılacak. Buradaki vatandaşlarımızda artık göle nazır evlerde oturma imkânına sahip olacaklar. Burada tarlalarımız daha bereketli olacak. Kaymakamımızın hayvancılık projeleri var. Projelerin gerçekleşmesiyle vatandaşımızın cebine daha fazla kaynak girecek diye düşünüyoruz. Önemli olan vatandaşımızın terörle kendi arasına mesafe koymak suretiyle devletin yanında yer almasıdır. Bu gezimizde de bütün vatandaşlarımızın devletin yanında olduğunu müşahede ettik. Gurur verici ve sevindirici bir şeydir. Bundan sonra da yatırımlar devam edecek. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları da karşılanacaktır. Herkese teşekkür ederim” dedi.
Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ise, Vali Yıldırım’ın kendilerine büyük destekleri olduğunu belirterek, “Burada çok güzel hizmetler yapıyor. Bu köyümüz yaklaşık 20-30 yıldı susuzdu. Traktörlerle çevreden su getiriyorlardı. 20-30 gün önce valimizin desteğiyle köyümüze su verdik. Oyun parkımızı yaptık, futbol sahamızı yaptık. İnşallah yeni taşınacak köyün altyapısı yapılacak. Gençlere yönelik bir projemiz var, onu muhtarla görüşeceğiz. Çok faydalı olur. Valimize bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Köylülerimizde hepsi gelmiş buradalar, bu güzel karşılamadan dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
(MSA-Y)
Bağiçi köyü muhtarı Abdulbaki Kayaalp ise, Bu gün burada kendi köyümde devlet erkânını karşılamakta memnuniyet duyuyorum. Biz onlarla beraberiz. Bize yeni köy yeri yapacaklar bu ziyaretlerinden dolayı her kese teşekkür ederim. Dedi.
Bağiçi köyünde verilen yemeğin ardında Muş Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindekiler Muş iline gitmek üzere ilçeden ayrıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.