Van Büyükşehir Belediyesi eksi 15 derecede çiçek üretiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Van Büyükşehir Belediyesi eksi 15 derecede çiçek üretiyor
22 Şub 2018 / Per 12:08
/ 23 Kez Okundu
| |

Van Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgazlı seralarında eksi 15 derecede yetiştirdiği çiçekler, 1 Nisan’dan itibaren Van’ın ve bölge illerinin cadde ve sokaklarını süsleyecek

Van Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgazlı seralarında eksi 15 derecede yetiştirdiği çiçekler, 1 Nisan’dan itibaren Van’ın ve bölge illerinin cadde ve sokaklarını süsleyecek.
Her geçen gün hizmet kalitesini artıran Van’ın güzelleşmesi adına yeni projeler hazırlayan Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çalışmalar kapsamında Süphan Mahallesi’nde 25 bin metrekare üzerine kurulu son teknoloji ile donatılmış doğalgazlı seralarda eksi 15 derecede süs bitkileri üretiliyor. 25 işçinin istihdam edildiği seralarda üretilen çiçekler Nisan ayı ile birlikte Van ve bölge illerinin cadde ve sokaklarına renk katacak. Doğalgazlı seralarda 20’ye yakın çiçek çeşidi yetiştirdiklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Harun Tutar, kendi iş güçleri ile ürettikleri süs bitkilerinin belediyeye ekonomik anlamda da katkı sunacağını söyledi. Tutar, “1 Ocak itibariyle eksi 15 dereceye varan sıcaklıklarda çiçek tohumlarının dikimine başladık. Şu anda tohumlarımız filiz verip çiçek açmaya başladılar. Amacımız belediyemiz için büyük bir külfet olan çiçek alımının önüne geçmektir. Çünkü süs bitkileri oldukça pahalıdır. Biz bu yıl hizmete açtığımız doğalgazlı seralarımızla bunun önüne geçtik. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak yetiştirilen bu çiçekleri Nisan ayı ile birlikte Van’ın Cadde ve Sokakları ile buluşturacağız. Ayrıca çevre illerden de talep olursa onlara da süs bitkileri göndereceğiz” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.