Varşova’da kedi severlerin buluşma noktası: Miau Kafe

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
29 Oca 2018 / Pzt 13:52
/ 127 Kez Okundu
| |

Polonya’nın başkenti Varşova’daki tek kedi kafe olan Miau Kafe, kedi severlerin buluşma noktası haline geldi

Polonya’nın başkenti Varşova’daki tek kedi kafe olan Miau Kafe, kedi severlerin buluşma noktası haline geldi. Kediler için farklı noktalarına yerleştirilen sepetlerin yerleştirildiği kafede öncelik kedilerin.
Polonya’nın başkenti Varşova’da kedi severleri buluşturan Miau Kafe açıldı. Geçtiğimiz günlerde hizmete giren kafede müşteriler hem kahve eşliğinde pastalarını yiyor, hem de kafede ikamet eden 7 kediyle oynuyor. Alışılmışın biraz dışında hizmet sunan kafe müşterilerden yoğun talep görürken, kediler de durumdan gayet memnun gibi gözüküyor. Canları istediğinde kendilerine özel hazırlanmış raflarda, sepetlerde yatan kediler kimi zaman da uzanmak için koltukları tercih ediyor. Canları oyun oynamak istediğindeyse atılan topun peşinde koşturan sevimli kediler, ilgi istedikleri zamansa müşterilere yanaşıp kendilerini okşatıyor. Önceliğin kedilerde olduğu Miau Kafe’de ancak müşterileri belirli kurallara uymak zorunda. Örneğin kedilere yemek vermek, eğer istemiyorsa kediyi zorla okşamak ya da kucağa almak yasak. Uyuyan kediyi uyandırmak, eğer kedi koltukta uyuyorsa kaldırmak da yasak. Şöyle ki müşteri Miau Kafe’de oturup kahve içmek istiyor, ancak kedilerden biri koltukta uyuyorsa ve kafede başka da boş yer yoksa öncelik kedilerin olduğundan kediyi koltuktan kaldıramıyor. Böylesi durumda müşteri ya diğer masaların boşalmasını bekliyor ya da kedinin uyanmasını. Kedilerin müşterilerden daha ayrıcalıklı olduğu kafenin ışıkları da kedilerin gözlerinin rahatsız olmaması için tam olarak açılmıyor.
Varşova’daki tek kedi kafe olan Miau Kafe’nin müşterilerinden İHA’ya konuşan Monika Swierzynska, kafeye ilişkin izlenimlerinin gayet olumlu olduğunu belirtirken, kedilerinse harika olduğunu söyledi. Kafenin bir diğer müşterisi Filip Kaminski de kedi kafe fikrinin muhteşem bir fikir olduğunu, gerek kafenin dekorasyonunun, gerekse kahve eşliğinde kedi sevmenin kendisini müthiş hissetmesine yol açtığını ifade etti. Miau Kafe’nin çalışanlarından Olga Leczyncka ise müşterilerden gayet olumlu dönüş aldıklarını belirtti. Yediden yetmişe her yaştan müşterilerinin olduğuna dikkat çeken Leczyncka, “Çok sayıda kişi bizi ziyaret ediyor, kedi kafenin varlığından duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. İnsanlar inanılmaz ilgili. Böylesi bir fikrin nereden çıktığını, kedileri nereden bulduğumuzu, cinsiyetlerinin ne olduğunu soran da oluyor, kendi kedilerinin fotolarını gösteren, onların hikayelerini anlatan da” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.