Yahyalı’daki gençlere sosyal medyanın zararları anlatıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yahyalı’daki gençlere sosyal medyanın zararları anlatıldı
12 Mar 2018 / Pzt 15:38
/ 105 Kez Okundu
| |

Yahyalı Belediyesi tarafından gençlerin ahlaki, sosyal ve kültürel açısından gelişimlerini sağlamak amacıyla kurulan Gençlik Akademisi, lise öğrencilerine yönelik seminer çalışması düzenledi

Yahyalı Belediyesi tarafından gençlerin ahlaki, sosyal ve kültürel açısından gelişimlerini sağlamak amacıyla kurulan Gençlik Akademisi, lise öğrencilerine yönelik seminer çalışması düzenledi.

‘Sosyal Medya Ve Gençlik’ konulu seminerler İlçe merkezinde bulunan liselerde yapıldı. 2 binden fazla öğrencinin katıldığı seminerlerde sosyal medyanın doğru kullanımı ve zararları anlatıldı.

Seminerlere konuşmacı olarak katılan Sosyolog ve Aile Danışmanları Dilek Albayrak ve Betül Mert Ayvaz, sosyal medya nedir, sosyal medya kanalları nelerdir, sosyal medyanın zararlı yönleri, sosyal medyada işlenen suçlar, siber zorbalık ve tedbirleri, sosyal medya bağımlılığı ve bağımlılıktan kurtulma yolları konulardan söz etti.

Yahyagazi Lisesinde yapılan seminer çalışmasına katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, etkinlikle ilgili açıklamasında, “Belediye Başkanları olarak bizim işimiz sadece yol yapmak, kaldırım yapmak, imar ve fen işleri değildir. Tüm belediye çalışmaları bir yana, gençlerimiz için yapılan çalışmalar bir yana. Gençlerimiz, bizim geleceğimiz. Bu nedenle belediyemiz bünyesinde Gençlik Akademisini kurduk. Akademi de gençlerimizin ahlaki, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapacağız. Akademideki ilk çalışmamız Sosyal Medya Ve Gençlik konulu seminer oldu. Sosyal Medya kullanımı, günümüzde çığ gibi büyüdü. Bir bakıma da çağımızın vebası gibi. Sosyal Medyayı gençlerimiz bilinçli kullanmak zorundalar. Bilinçsiz kullanılan sosyal medya, gençlerimiz için büyük bir tehlike. Sosyal Medya da yediğimizi, içtiğimizi paylaşmayalım. Ne olur başka insanlara saygılı olalım. Paylaşımlarımızda kişileri rencide etmemeye özen gösterelim. Sosyal medya kullanırken ahlaki değerlerimizi göz ardı etmeyelim. Ve özellikle özel hayatımızı sosyal medyaya olduğu gibi aktarmayalım. Bizim mahremimiz olan fotoğraflarımızı sosyal medya da yayınlamayalım. Bunu çoğaltacağımız çok örnekler var. Bizim gençlerden isteğimiz, sosyal medyayı bilinçli kullanmaları. İnşaallah bu seminerler de verilecek bilgiler, sizlerin doğru sosyal medya kullanımını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
9 lisede yapılan seminer çalışması üç gün sürdü.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.