Yalçın Topçu’dan Bosna-Hersek Cumhuriyetinin kuruluşunun 26. yıldönümü mesajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Mar 2018 / Per 12:50
/ 31 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "AB ve ABD’nin seyrettiği, Hollanda Devleti’nin ise bizzat desteği ile genelde Bosna’da, özelde Srebrenitsa’da soykırıma uğrayan onurlu Boşnak kardeşlerimin 26

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "AB ve ABD’nin seyrettiği, Hollanda Devleti’nin ise bizzat desteği ile genelde Bosna’da, özelde Srebrenitsa’da soykırıma uğrayan onurlu Boşnak kardeşlerimin 26. bağımsızlık yılı kutlu olsun" dedi.
Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, " Bosna-Hersek Cumhuriyetinin kuruluşunun 26. yıldönümü" çerçevesinde Yerli Düşünce Derneği’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında Boşnakların geçirdiği acı sürece değindi ve özellikle “Srebrenitsa Soykırımı” vurgusu yaptı. Topçu, şu ifadelere yer verdi:
"Yugoslavya’nın parçalanmasıyla birlikte Slovenya ve Hırvatistan’ın ardından merhum Boşnak kardeşlerimiz Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç ve arkadaşlarının önderliğinde düzenlenen referandumla 1 Mart 1992 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Bu izzetli karar için, Bilge Liderin halkı Boşnak kardeşlerimiz çok acı bir bedel ödedi. AB ve ABD’nin seyrettiği, Hollanda Devleti’nin ise bizzat desteği ile genelde Bosna’da, özelde Srebrenitsa’da soykırıma uğrayan onurlu Boşnak kardeşlerimin 26. bağımsızlık yılı kutlu olsun. Bilge Lider Aliya’nın evlatları Boşnak kardeşlerimizin kıyamete kadar güvenlik, barış, adalet ve refah içinde yaşamaları için önce Rabbimiz, sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk milleti her zaman onlarla birlikte olacaktır. Bilge Lider Aliya ve bütün Bosna şehitlerimize Rabbim gani gani rahmet etsin."



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.