Yargıtay’ın 150. kuruluş yıldönümü Aksaray’da da kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yargıtay’ın 150. kuruluş yıldönümü Aksaray’da da kutlandı
09 Mar 2018 / Cum 12:07
/ 60 Kez Okundu
| |

Yargıtay’ın 150

Yargıtay’ın 150. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamın da Türkiye’ye gelen 17 ülkenin yüksek yargı başkanları ve üyeleri kültür ziyaretleri kapsamın da Aksaray’a geldi.
Aksaray Belediyesi tarafın dan düzenlenen öğle yemeği programına katılan yüksek yargı mensupları Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın tarafın dan karşılandı ve ağırlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel ve Yargıtay Genel Sekreteri Yusuf Ziyaattin Cenik başkanlığın da, Azerbaycan, Katar, Makedonya, Bosna Hersek, Moğolistan, Fas, Kırgızistan, Kosova, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Umman, Kuveyt, Kara dağ, Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ukrayna Yüksek Yargı üyelerinin de bulunduğu 100’e yakın katılımcının olduğu program da, A dalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Emniyet Müdürü Ali Karabağ da bulundu.
Program da açılış konuşmasını yapan Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Yargıtay’ın 150. yıl dönümü programları çerçevesinde 17 ülkenin yüksek yargı mensuplarını da" href="/tag/aksaray da/">Aksaray’ da konuk etmekten mutlu olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Vali Aykut Pekmez’e ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ ya teşekkür etti. Konuşmaların ardın dan Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Adli Yargı A dalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül tarafın dan 17 ülkenin Yüksek Yargı mensuplarına Aksaray Belediyesinin hazırlamış olduğu çeşitli hediyeler verildi.
Yargıtay’ın 150. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen program için Aksaray’a gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafın dan karşılandı. Başkan Yazgı ve Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindeki yüksek yargı mensupları karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak sohbet etti. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit beraberinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca Yargıtay Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel ile Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. Programlar kapsamın da Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca Aksaray A dalet Sarayın da görev yapan hakim ve savcıları da ziyaret etti.
Yargıtay üyeleri ve misafirler daha sonra Aksaray’ın tarihi mekanlarını gezdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.