Yasak kalktı, en pahalı balığın kilosu bile 15 liraya düştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yasak kalktı, en pahalı balığın kilosu bile 15 liraya düştü
26 Eyl 2017 / Sal 11:18
/ 90 Kez Okundu
| |

Akdeniz’de 1 Eylül’de gırgır, 15 Eylül’de de trol teknelerinin avlanmaya çıkmasıyla birlikte balık tezgahları dolarken, fiyatlar da yarı yarıya düştü

Akd eniz’de 1 Eylül’de gırgır, 15 Eylül’de de trol teknelerinin avlanmaya çıkmasıyla birlikte balık tezgahları dolark en, fiyatlar da yarı yarıya düştü. Kilosu 5 liradan başlayan balık fiyatları en fazla 15 liradan satılıyor. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, “Balığın kilosu 5 liradan başlıyor en yüksek balığımız 15 liradan satılıyor. Vatandaşlarımız havalar bozulmadan, yağmurlar başlamadan ucuz ve taze balığın tadına varsınlar” dedi.
1 Eylül’d en itibar en Karad eniz, Marmara ve Ege’de bütün tekneler, Akd eniz’de ise gırgır tekneleri avlanmaya çıkark en, 15 Eylül’d en itibar en ise tüm Türkiye’de yasak tamam en kalktı. Yasağın kalkmasıyla beraber balık tezgahları da doldu, taştı. Tezgahların dolmasıyla birlikte geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları da yarı yarıya düşerk en, vatandaşlar balığa rağbet göstermeye başladı. Y eni balık sezonu ve fiyatlarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Faruk Polat, balık sezonunun 15 Nisan’da kapandığını hatırlatarak, “1 Eylül itibariyle ise Marmara, Ege ve Karad eniz’de tamam en yasak kalktı. Akd eniz’de ise sadece gırgır tekneleri avlanmaya çıkmıştı. 15 Eylül itibariyle ise tüm yasaklar kalktı ve bizd e buradan artık trol teknelerimizle avlanmaya çıkmaya başladık. Bunun sebebi havaların sıcak olması ve nemin yüksek olması. Şu an balık bol miktarda çıkıyor. Allah’a şükürler olsun bu s ene balık iyi. Fiyatlar gayet ucuz. Vatandaşlarımızı balık pazarına bekliyoruz. Özellikle bu ayları değerl endirsinler. İlerley en aylarda havaların bozulmasıyla birlikte fiyatlar ister istemez yükselecek. Gelsinler ucuzk en balıkları değerl endirsinler” diye konuştu.

“En pahalı balığımızın kilosu 15 lira”
Bol miktarda çıkan balığın yanında çok fazla çeşit balığın da bulunduğunu vurgulayan Polat, “Balığın kilosu 5 liradan başlıyor en yüksek balığımız 15 liradan satılıyor. Günlük taze balıklarımız mevcut. Çıkan balık miktarına baktığımız zaman da yasağa uyulduğunu gösteriyor. Çünkü bol miktarda balığımız çıkıyor. Ancak Mersin halkının balık kültürü biraz zayıf. Bizim geçtiğimiz haftalarda burada fiyatlarımız çok yüksekti. Yasaktan dolayı 2 kat artmıştı ama artık yasak kalktı balıklar tezgahları doldurdu ve fiyatlar yarı yarıya düştü. Şu andaki fiyatlar gayet ucuz. Bir aile 5 liraya alacağı balıkla doyabilir ve balık yeme zevkini alabilirler. Gerçekt en balık pazarında güzel balıklarımızın bulunması, fiyatların daha düşük olması halkı buraya çekmeye başladı. Tem ennimiz inşallah böyle devam eder. Havalar elverişli olduğu zaman balıkta bir sıkıntımız olmuyor. Şu anda Mersinimizde istediğimiz kadar balık çıkıyor” şeklinde konuştu.

“Havalar bozulmadan vatandaşlar ucuz ve taze balığın tadını çıkarsın”
Çıkan balık çeşitleri ve fiyatlarıyla ilgili de bilgi ver en Polat, “Şu anda ağırlıkta gümüş, barbun, çupra, levrek, kefal, istavrit, sardalye çıkıyor. Yasak vark en çupra-levrek 25 ile 30 arasındaydı, şimdi ise 15 liraya indi. Barbun, istavrit, sardalye 5 lira. Kefal 7-8 liraya düştü. Vatandaşın isteğine göre balık fiyatlarımız ucuz. Fiyatlar yarı yarıya düştü. Bu fiyatların uygunluğunu halkımız değerl endirsinler. Şu anda tam balık mevsimi. Her şey mevsiminde y enilir. Yılın 12 ayı balık çıkıyor ve y eniliyor ama bu fiyatlarla, bu tazelikte balık her dönemde y enmez. Halkımızı balık pazarına bekliyoruz. Önümüzde kış var. Havalar bozulmadan, yağmurlar başlamadan vatandaşlarımız ucuz ve taze balığın tadını çıkarsınlar” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.