Yaşayan hazine: ‘ahşap ve hat oyma sanatı’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yaşayan hazine: ‘ahşap ve hat oyma sanatı’
28 Oca 2018 / Paz 10:50
/ 54 Kez Okundu
| |

Malatya’da ahşap ve hat oyma sanatı ustası Mehmet Kiriş, unutulmaya yüz tutan sanatlar arasında yer alan ahşap oyma sanatını yaşatmaya çalışıyor

Malatya’da ahşap ve hat oyma sanatı ustası Mehmet Kiriş, unutulmaya yüz tutan sanatlar arasında yer alan ahşap oyma sanatını yaşatmaya çalışıyor.
Malatya’da Fırat Mahallesi’ndeki Kernek Külliyesi içinde bulun atölyesinde yaptığı çalışmalarla unutulmaya yüz tutan sanatlar arasında bulunan ahşap oyma sanatını yaşatmaya çalışıyor. İsteyen herkese kurs verdiklerini belirten Mehmet Kiriş, ahşap ve hat oyma sanatının insanın ruh haline de olumlu yansıdığını kaydetti. Ahşap ve hat oyma sanatı ustası Mehmet Kiriş, “Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezine bağlı olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Tüm hemşerilerimizi buraya bekliyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımıza ahşap ve hat oyma eğitimini veriyoruz. Ahşap ve hat oyma sanatını se ven insanlar evlerinde kullanmak üzere ve hediyelik eşya yapmak için geliyorlar. Ahşapla ilgili aklınıza ne geliyorsa hepsinin eğitimini veriyoruz. Malatyalıların ilgisi de çok. Buraya gelenler se verek geliyor. Bu sanat kafa dinlemek için mükemmel bir sanat. İnsanın ruh halini düzenleme sanatı aslında ahşap oyma sanatı” dedi.

Yaşayan canlı hazine ödülü aldık”
26 Ocak’ta sergi açacaklarını da ifade eden Kiriş,”Bütün Malatyalıları sergimize da vet ediyoruz. Kültür Bakanlığı tarafından 2015 yılında unutulmaya yüz tutmuş sanat dalı olaraktan yaşayan canlı hazine ödülü aldık. Bununla da gurur duyuyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.