Yatırımlarla Karabük’te sel tehdidi ortadan kalkıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yatırımlarla Karabük’te sel tehdidi ortadan kalkıyor
02 Mar 2018 / Cum 09:49
/ 82 Kez Okundu
| |

Ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karabük’te özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor

Ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karabük’te özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.
Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanı ve toprağı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Karabük’e yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Karabük’te 2017 yılında 12 adet tesis hizmete açılırken, bu tesisler için 30 milyon 364 bin TL tutarında harcama yaptı.
Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 30.960 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 4 milyon 300 bin lira katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Karabük merkez ile Yenice, Safranbolu, Eskipazar ve Eflani ilçelerinde 6 bin 892 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Vey sel Eroğlu Karabük’te büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek, “ Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Karabük’te sadece geçtiğimiz yıl 12 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.