Yazar Hikmet Kızıl öğrencilerle buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yazar Hikmet Kızıl öğrencilerle buluştu
07 Mar 2018 / Çar 16:46
/ 99 Kez Okundu
| |

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’nde Edebiyatçı Yazar Hikmet Kızıl tarafından kitap okuma üzerine söyleşi düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’nde Edebiyatçı Yazar Hikmet Kızıl tarafından kitap okuma üzerine söyleşi düzenlendi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşiye, Okul Müdürü Mahmut Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Edebiyatçı Yazar Hikmet Kızıl, iyi bir okurun kitaplara ve okumaya duyduğu heyecanı ancak kitapları seven iyi bir okurun anlayacağını ifade ederek, nitelikli okumanın önemine dikkat çekti.
Edebiyatçı Yazar Kızıl, “Hayatı anlamlı kılmak ve kendinizi geliştirerek kültürlenmek için kitap okumalıyız. Çok okuyan kişi nitelikli okur anlamına gelmez. Nitelikli okur kimdir? Nitelikli okur, okuduğunun neyi anlattığına ve kitabın neyi tahlil ettiği üzerine kafasını yoran kişidir. Kitap okumak aynı zamanda zekayı da keskinleştiriyor. Özgüven sahibi bireyler olmak, kelime hazinenizi geliştirmek, üretken olmak ve ülkemize faydalı olmak için okumayı bir hayat tarzına dönüştürmeliyiz. Telaffuzunu güzelleştirmek, ufkunuzu geliştirmek ve zihinsel özgürlüğe kavuşmak için sürekli kitaplarla beraber olmalısınız. Kitap ile uyuyup kitap ile uyanacaksınız. Yani kitap okumayı hayatınızın merkezine alacaksınız. Güncel kalmak, hayatınızı zenginleştirmek, sorunlara çözüm üretmek ve tecrübeleri öğrenmek için kitapların hayatımızın bir parçası olması lazım.
Unutmayın, kitap okumak bir serüvendir. İyi bir okurun kitaplara ve okumaya duyduğu heyecanı ancak kitapları seven iyi bir okur anlar. İki ayak üstünde gezen ölüler gibi yaşamak istemiyorsanız okuyun ve okumanın zevkine varın” dedi.
Söyleşisinde dinleyenlerden gelen soruları da yanıtlayan Kızıl söyleşi sonrasında son kitabı ‘Meczup Müntehir’ adlı kitabını imzaladı.
‘Kitap okuma’ söyleşisi programına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Yıldırım, söyleşiye katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Müdür Mahmut Yıldırım Edebiyatçı Yazar Hikmet Kızıl’a da konuşmalarından dolayı ayrıca teşekkür etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.