Yazar Sadi Bayram’a hastane odasında fahri doktora verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yazar Sadi Bayram’a hastane odasında fahri doktora verildi
02 Oca 2024 / Sal 12:09
/ 1 Kez Okundu
| |

Amasya Üniversitesi Senatosu, Yazar Sadi Bayram’a fahri doktora verdi. Tedavi gördüğü hastanede biniş giyip doktora belgesi alan 80 yaşındaki Bayram’a sürpriz yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, müzik eşliğinde canlı bağlantıyla şarkı da okudu.

Yüzlerce makalesi ve 16 kitap yayını bulunan Sadi Bayram, 8 bine yakın kitabını Amasya Üniversitesi Kütüphanesine bağışladı. Bunun üzerine Amasya Üniversitesi Senatosu, Bayram’a fahri doktora vermeyi kararlaştırdı. Düzenlenen belge Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören yazara verildi. Dostunu yalnız bırakmayan sanatçı Özgen Gürbüz eline aldığı uduyla Türk sanat müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi. Türkiye’nin ilk Türk din musikisi profesörü olan Rektör Turabi de ‘Cana rakibi handan edersin’ şarkısına canlı bağlantıyla eşlik etti.
Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Hasan Yerkazan ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Taşdemir’in elinden fahri doktora belgesini alan Sadi Bayram, “Ecdadımın 1235 yıllarından beri Amasya ve çevresinde yaşadığı, Sultan Beyazıt Medresesinde dersler verdiği memleketim şehzadeler şehrinde Amasya Üniversitesi’nden fahri doktora almak çok önemli gururdur” dedi.
Rektör Turabi ise üniversite kütüphanesine çok önemli desteklerde bulunan Bayram’a teşekkür ederek şifa dileklerini iletti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.