Yedi Başak, Suriye’deki depremzedelere yeni bir başlangıç sunuyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yedi Başak, Suriye’deki depremzedelere yeni bir başlangıç sunuyor
20 Ara 2023 / Çar 14:59
/ 1 Kez Okundu
| |

Suriye’deki depremlerin neden olduğu zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelere destek olmak hedefiyle başlatılan projenin açılış töreni gerçekleşti. Deprem, binlerce aileyi evsiz bırakırken, yardım eli uzanan kuruluşlar arasında öne çıkan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Helping Hand iş birliğiyle Suriye’de hayata geçirdiği köy projesi ile depremzedelere umut oldu.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan proje kapsamında, Suriye’deki depremzedeler için kalıcı 250 adet ev inşa edildi. Ayrıca, köyde ihtiyaç sahibi ailelerin ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri 500 kişilik Mescid-i Aksa cami, eğitimlerine devam edebilecekleri 8 sınıflı bir okul, ticari dükkanlar, çocuk parkı ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekleri bir sağlık ocağı da yer aldı.

Kilit taşı ile döşenen yollarıyla duvarları yerel mimariye uygun şekilde Halep işi taş kaplama ile yapıldı. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmeleriyle başlatılan ’İdlib’in yanındayız’ kampanyası kapsamında Suriye İdlib ve Afrin Şerran bölgesinde toplamda bin 178 kalıcı ev projesiyle iyilik çalışmalarını sürdürerek ihtiyaç sahipleri ailelerin hayatlarına iyilikle dokundu.

Açılış töreni, sivil toplum kuruluşlarının ve köy sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, "6 Şubat’ta yaşadığımız deprem hem ülkemizde hem de Suriye sınırımızda büyük acılar bıraktı. İnancımızdan ve medeniyetimizden alındığımız ilhamla mazlumların ızdırabını hafifletmek adına Suriye’nin Afrin, Şerran bölgesinde depremzedeler ve fakirler yararına bir yaşam alanı inşa ettik. Bazı insanlar cana kıyar, bombalarla farklı silahlarla insanları katlediyor. Biz ise inancımız ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla insanlığı yaşatmak için çalışıyoruz. Peygamber efendimiz buyurur ki, ’Bir insanı haksız yere öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir’. Bizim dünyadaki görevimiz yeryüzünü imar etmek, insanlığın inşası ve ihyası için çalışmaktır. Bu proje ile depremzedelere sadece birer çatı değil, aynı zamanda umutlu bir yarın sunmayı amaçlıyoruz. Elde ettiğimiz başarı, toplumlar arasındaki güçlü dayanışmanın bir örneğidir. Bu yaşam alanı bölgede örnek bir proje oldu. İnşa ettiğimiz köy sadece bir ev değil, bölge insanına umut dolu bir gelecek oldu. Desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen halkımıza hayırsever bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin yapımına destek olan diğer derneğe de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte depremzedeler yeni evlerine yerleştirildi. Ailelere sunulan soba, kömür, halı ve battaniye destekleriyle de yüzlerindeki tebessüme tebessüm katıldı. Yedi Başak Derneği, bu örnek köy projesiyle Suriye’deki depremzedelere sadece barınma değil, aynı zamanda eğitim ve sağlık hizmetleriyle de destek olmayı hedefliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.