Yerde kar olmayınca arabasının üzerindeki kardan heykel yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yerde kar olmayınca arabasının üzerindeki kardan heykel yaptı
05 Mar 2018 / Pzt 11:58
/ 115 Kez Okundu
| |

Gümüşhane’de her yıl kış mevsiminde kardan yaptığı heykellerle ülke gündemine düşen Cihan Oral, bu yıl yerde yeterli miktarda kar yağışı olmayınca gece yağan kardan arabasının üzerine heykel yaptı

Gümüşhane’de her yıl kış mevsiminde kardan yaptığı heykellerle ülke gündemine düşen Cihan Oral, bu yıl yerde yeterli miktarda kar yağışı olmayınca gece yağan kardan arabasının üzerine heykel yaptı.
Torul ilçesine bağlı İnkılap köyünde yaşayan kamyon şoförü ve sanatçı Cihan Oral (37), geçtiğimiz yıllarda her kış mevsiminde yaptığı dev kardan heykelleri bu yıl yeterli kar yağışı olmayınca yapamadı.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kar yağışının ardından yerde istediği gibi kar birikintisi bulamayan Oral, pratik zekasını kullanarak aracının üzerinde biriken ve gölgede olması nedeniyle erimeyen kardan kutup ayısı heykeli yaptı.
Geçtiğimiz yıl FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini kardan heykellerle anlatan Oral, tek başına 2 haftalık çalışmayla ayakkabı çekeceği ve kürekle kardan tank, tankın ezdiği otomobili ve tankın önüne kendisini siper eden demokrasi kahramanını eline Türk bayrağı koyarak yansıtmıştı.
İkisu-Şiran karayolu kenarına yaptığı kardan heykeller hem köy sakinlerinin hem de yoldan geçenlerin dikkatini çeken 3 çocuk babası Oral, resim ve 3 boyutlu heykel işiyle de ilgileniyor.
Sanatıyla ilgili hiçbir eğitim almayan Oral, niçin araç üzerinde heykel yaptığını da “Havalar sıcak olduğu için yerdeki kar eriyordu. Bende gece yağan ve 10 santimetrenin üzerinde kütle bırakan kar yağışının ardından arabanın üzerinde biriken karla heykeli yapıp aracı gölge bir yere aldım. Bu yıl istediğimiz gibi bir kar yağışı olmadı. Yoksa bu yıl Afrin operasyonuyla ilgili büyük bir proje düşünüyordum” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.