Yerli aşının tarihini Cumhurbaşkanı açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yerli aşının tarihini Cumhurbaşkanı açıkladı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
21 Eyl 2020 / Pzt 19:29
/ 1.602 Kez Okundu
| |

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşının yeni yılda hazır olacağını söyledi.

AŞI ÇALIŞMALARI

Bunun gerisinde geçtiğimiz 18 yılda hastane binasından, yatak sayısına, teşhis ve tedavi cihazlarından insan gücüne kadar sağlık sisteminde gerçekleştirdiğimiz büyük değişim vardır. Yatırımlarımızın önemine salgın döneminde çok daha iyi anlıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız yüksek kapasiteli sağlık kurumları sayesinde krizi rahatlıkla yönettik. Aşı çalışmalarında dünyadaki gelişmelerini yakından takip ediyor, kendi aşı çalışmalarımızda hızla ilerliyoruz. Halen ikisinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıyı milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.

Unutulmamalıdır ki krizin üstesinden ancak hem devletin hem vatandaşın üzerine düşmesi yapması halinde gelebiliriz. Hamdolsun devletimiz her bakımdan güçlüdür. Vatandaşlarımız bireysel sorumluluklarını yerine getirdiği müddetçe Allah'ın izniyle bu işin üstesinden rahatlıkla kalkarız. Fedakarca görev yapan insanlarımızın hakkını ancak sorumlu davranarak ödeyebiliriz.

"KAFE VE RESTORAN DENETİMİ SIKILAŞTIRILACAK"

Milletimizin inşallah bu sağlık krizini de yeneceğine tüm kalbimle inanıyorum. Maske ve mekân denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecektir. İl hıfzıssıha kurulları gerektiğinde özel tedbirler alıp uygulayabilecektir. Kafe ve restoranların denetimleri sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir. Son aşamaya gelen aşıların Türkiye'deki çalışmaları yakından takip edilmektedir. İl bazında 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın ulaşım saatinde sınırlama yapılabilecektir.

Yerli aşıda insan üzerindeki denemeler önümüzdeki ay başlanacaktır. Elazığ ve Malatya depremlerinin ardından başlanan konut inşaatları son aşamasına gelmiştir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.