Yerli Malı Haftası’nda ’Narenciye Şenliği’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yerli Malı Haftası’nda ’Narenciye Şenliği’
20 Ara 2017 / Çar 17:20
/ 80 Kez Okundu
| |

Mersin’de Kıbrıs İlkokulu öğrencileri Yerli Malı Haftası kapsamında ’Narenciye Şenliği’ düzenledi

Mersin’de Kıbrıs İlkokulu öğrencileri Yerli Malı Haftası kapsamında ’Narenciye Şenliği’ düzenledi.
Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Kıbrıs İlkokulu tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planladığı ’Narenciye Şenliği’, renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 2 ton narenciye ürünü kullanılarak gerçekleştirilen şenlikte öğrenciler portakal, limon, greyfurt sıkarak öğretmen, veli ve arkadaşlarına meyve suyu ikram etti.
Okul Müdürü Süleyman Gencer, Türkiye’nin narenciye deposu olan Mersin’de, narenciye tüketimini özendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Biz eğitimciler hem kentimiz hem de çocuklarımız açısından yaşadığımız bu coğrafyanın ne kadar önemli olduğu konusunda, Yerli Malı Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak istedik. Mersin, narenciye konusunda ülkemizi markalaştırmaktadır. Bugün okulumuzdaki bu coşkulu ortamı da buna borçluyuz” dedi.
Mersin’in narenciye kenti olduğunun altını çizen Gencer, "Başta çocuklarımız olmak üzere herkesin bu nimetten faydalanması gerekmektedir diye düşünüyoruz. Bugün buradaki şenliğimizin Mersin’deki birçok okula örnek olmasını temenni ediyorum. Çünkü kentimizin kültürünü ve sosyal dayanışmasını bu etkinliğimiz ile çocuklarımıza aşılıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonumuzun üstüne katarak ilerlemek amacındayız" diye konuştu.
Etkinlik, öğrencilerin meyve suyu ikramının ardından oyun ve dans gösterileri ile sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.