Yeşilpınar Girne Caddesi prestij kazanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeşilpınar Girne Caddesi prestij kazanıyor
11 Mar 2018 / Paz 12:52
/ 72 Kez Okundu
| |

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, prestij cadde çalışmaları devam eden Girne Caddesiyle ilgili de açıklama geldi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, prestij cadde çalışmaları devam eden Girne Caddesiyle ilgili de açıklama geldi.
Girne Caddesindeki çalışmalarla ilgili eleştirileri alıyoruz ve dinliyoruz” diyen Başkan Remzi Aydın, “İslambey Caddesi ve Özlem Çarşısı için de aynı eleştirileri alıyorduk. Projesi biten İslambey Caddesi artık çok rahatladı. Ben gün içerisinde oradan hep geçiyorum. Tam oturmadı ama yüzde 95 oturdu diyebiliriz. Bugün misafirlerimiz vardı, onlara da sordum nasıl olmuş diye. Çok memnun kaldılar ve teşekkür ettiler. Muhtemelen Girne Caddesi için de bu şikayetler bitecek, sürecin tamamlanması lazım” diye konuştu.

“Caddeleri rahatlatmayı hedefliyoruz”
“Haklı olarak vatandaşımız ve esnafımız için geçmişten gelen alışkanlıklarımızı değiştirmek zor” diyen Başkan Aydın, “Biz caddeleri olabildiğince rahatlatmayı hedefliyoruz. Ama kaldırımlar için vatandaşın önceliği olduğuna inanıyorum. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız kaldırımlarda rahat yürüyemezse şehirde yaşamanın bir anlamı olmadığına inanıyoruz” dedi.
Araçların da ihtiyaç olduğunu fakat önceliğin yayalarda olması gerektiğini söyleyen Aydın, “Bütün cadde düzenlemelerimiz rahat yürümeyi, rahat alışveriş yapmayı, engellilerimizin kaldırımı rahat kullanması, bebekli hanımefendilerinin bebek arabalarıyla çok rahat bir şekilde yürümeleri ön görüsüyle yapılıyor” dedi.

“Kaldırımlar genişledikçe esnaf da memnun olacak”
Kaldırımlar genişledikçe esnafın da memnun olacağını söyleyen Başkan Aydın, “Kaldırımları daha fazla kullanan yayalar alışverişe daha çok zaman ayıracak. Vitrinlere bakarak daha fazla zaman geçirecek. Kaldırımlar dar olduğu zaman yürüme zorluğu olduğu zaman karanlık olduğu zaman vatandaşımız hızlı bir şekilde geçip eve gitmeye odaklanıyor” dedi.
Girne Caddesinde 260 civarı aracın park edeceği cep otoparkları yapılacağını söyleyen Başkan Aydın, “Üç tane aracın park edemeyeceği yerlere araçlar park ediliyor ve trafik duruyor. Orada araçların kenarından geçilerek trafik akmaya çalışıyor. Bu sağlıklı bir trafik akışı değil. Biz bu tip durumlarda üç tane aracın yan yana duramayacağı yerlerde iki aracın geçebileceği kadar yer ayırıp kalan kısımların da kaldırıma dahil edilmesini istedik. O şekilde proje yapıldı. Üç tane aracın sığabileceği yerlere de cep yapmayı istedik. Tam olarak araç park etme imkanı varsa cep yapalım dedik. Ama yolun genişliği el vermiyorsa orayı da kaldırıma katalım dedik. Dolayısıyla sağlıklı trafik yürüsün, ağlıklı parklanma olsun, rahat bir kaldırımda yürünsün istedik” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.