Yozgat’ta 44 acemi er yemin etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yozgat’ta 44 acemi er yemin etti
12 Oca 2018 / Cum 11:00
/ 81 Kez Okundu
| |

Yozgat İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 369’uncu kısa dönem 44 er için yemin töreni düzenlendi

Yozgat İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda 4 haftalık temel ask erlik eğitiml erini tamamlayan 369’uncu kısa dönem 44 er için yemin töreni düzenlendi.
Yozgat Celal Atik Spor Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yemin törenine Yozgat Vali yardımcıları Adem Yılmaz ve Şükrü Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erl erin ailel eri katıldı.
Törende ask erl erin yemin etmesinden sonra konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, ask er yakınlarına seslen erek,"Değ erli anne ve babalar yaklaşık 4 hafta önce kutsal vatani görevini yapmak için bizl ere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız, biraz önce huzurunuzda yemin etti. Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında vatan hizmetl erini y erine getirmek için bu kutsal ocağa gelen evlatlarınız, karşınızda gururla onurla dimdik durmaktalar. Gururla bu ocağa gönd erdiğiniz evlatlarınızdan uzakta kalmaktan tasalanmayın. Onlar sadece sizl erin değil bizl erin de evlatlarıdır. Silah ve kad er arkadaşlarımızdır" dedi.
Konuşmaların ardından ise birliğe ilk katılan jandarma er Burak Akgözlü, yaş kütüğüne isim plakasını çaktı. Daha sonra ise sporda ve atışta başarılı olan erl ere hediyel eri v erildi. Tören sonunda yemin eden ask erl er yakınlarına sarılarak hasret gid erdi. Ask erl er ailel eriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.