Yrd. Doç. Dr. Nermin Gündüz: Dünyada her yıl 1 milyon 600 bin kişi şiddet yüzünden hayatını kaybediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yrd. Doç. Dr. Nermin Gündüz: Dünyada her yıl 1 milyon 600 bin kişi şiddet yüzünden hayatını kaybediyor
27 Oca 2018 / Cmt 12:51
/ 46 Kez Okundu
| |

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ’Aile İçi Şiddetin Kadın Ruh Sağlığına Yansımaları’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Hastanesi Anabilim Dalı Yrd

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ’Aile İçi Şiddetin Kadın Ruh Sağlığına Yansımaları’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Hastanesi Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Nermin Gündüz Haymeana Hanımlar Lokali’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Dünyada her yıl 1 milyon 600 bin kişinin şiddet yüzünden hayatını kaybettiğini dile getiren Gündüz, "Yaşamımızın hemen hemen her alanda karşımıza çıkan şiddet, çığ gibi giderek büyüyen ve önüne geçilemeyen bir şekilde birçoğumuzun hayatını, bedensel ve ruhsal sağlığını etkileyen önemli bir tehlike olarak varlığını sürdürmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verileri tehlikenin büyüklüğünü ortaya koyuyor gibi görünmektedir. Yılda 1.6 milyondan fazla sayıda insanın şiddet yüzünden hayatını kaybetmektedir. Toplumda en sık karşılaştığımız şiddet türlerinden olan fakat ne yazık ki çoğunlukla kapalı kapılar ardında kalan ’aile içi şiddet’ eşler ve aile bireyleri arasında çoğunlukla ev içerisinde yaşanan şiddet olarak tanımlanabilir. Aile arasında yaşanan fiziksel, duygusal ve psikolojik şiddetin kurbanı maalesef çoğunlukla kadınlar olmaktadır. Aile içi kadına yönelik şiddet kadının hem bedensel hem de şüphesiz ki ruhsal sağlığını bozmakta, kadının yaşam kalitesini önemli ölçüde bozmaktadır" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.