Yurt dışı telefon kullanma süresi 6 aya çıkarıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yurt dışı telefon kullanma süresi 6 aya çıkarıldı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
25 Ara 2023 / Pzt 19:55
/ 178 Kez Okundu
| |

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışı telefon kullanma süresinin 6 aya çıkarıldığını, yabancı plakalı araçların yurtta kalış sürelerinin ise bir defaya mahsus olmak üzere 4 yıla uzatıldığını açıkladı.

Sırakaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir müjdemiz de yurt dışından getirilen cep telefonlarıyla ilgili. Yapılacak yeni düzenleme ile yurt dışı cep telefonlarına e-devlet üzerinden "Geçici haberleşme" için başvuru yapılması durumunda mobil cihazlarını kullanım süresi 2 defaya mahus olarak 30’ar gün uzatılabilecek" ifadelerini kullandı.

Normalde 4 ay olan yurt dışı telefon kullanma süresi, yeni düzenlemeyle 6 aya çıkarıldı. Bu süre, e-devlet üzerinden "Geçici haberleşme" için başvuru yapılarak 2 defaya mahsus olmak üzere 30 gün daha uzatılabiliyor.

Yani çift hatlı bir telefon alındığında, 6 ay boyunca normal SIM ve 6 ay boyunca daha e-SIM ile 1 yıl boyunca kullanılabiliyor.

Yabancı plakalı araçların yurtta kalış süreleri 4 yıla çıkarıldı

Yurt dışındaki gurbetçi emeklilerin merakla beklediği yabancı plakalı araçların yurtta kalış süreleri ile ilgili düzenlemeye de gidildi.

Mevcut düzenlemeye göre yurt dışındaki emekliler yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de maksimum 2 yıl (730 gün) bırakabiliyordu.

Düzenlemenin ayrıntıları aktaran Sırakaya paylaşımında şunları belirtti:

"Yurt dışı Türk toplumuna verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Yeni yılın ilk müjdesi yurt dışı emeklilerimiz için yurt dışından emekli olup uzun süre Türkiye’de kalan vatandaşlarımızın geçici olarak ülkeye getirdikleri taşıtlar için 730 güne kadar süre ve bu sürenin tamamı kullanıldıktan sonra yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtı ile yeniden yurt dışına çıkış yapmasına gerek olmaksızın. Bir defaya mahsus olmak üzere 730 güne kadar ek süre verilmesine yönelik düzenlememiz 2024’de yürürlüğe giriyor. Hayırlı uğurlu olsun."

Buna göre, yurt dışından emekli olan vatandaşlar, yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de 4 yıl (2040 gün) boyunca bırakabilecek. Bu sürenin sonunda, araçlarını Türkiye'den çıkarmak için yeniden yurt dışına çıkmalarına gerek olmayacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.