Yüzyıllık eğitim çınarı kadınlara seslendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yüzyıllık eğitim çınarı kadınlara seslendi
09 Mar 2018 / Cum 12:21
/ 41 Kez Okundu
| |

Buca’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kentin dört bir yanında sürdü

Buca’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kentin dört bir yanında sürdü. Şirinyer Parkı’nda toplanan yüzlerce Bucalı kadın, kadın hak ve özgürlükleri için yürürken, Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen 8 Mart anma etkinliğinin onur konuğu Atatürk’ü 3 kez görme şansı yakalamış Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden 103 yaşındaki Sabiha Özar’dı. Kadınlara seslenen Özar, “Atatürk Orta Çağın karanlığından dünyada örneği görülmeyen çağdaş bir halk ortaya çıkarmış, devlet kurmuştur” dedi.

Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi işbirliğiyle Şirinyer Parkı’nda toplanan yüzlerce Bucalı kadın ‘Özgürlük’, ‘Adalet’ ve ‘Eşitlik’ içeren sloganlarıyla kadın hakları için yürüdü. Ellerinde dövizlerle Özgecan Arslan Kadın Danışma Merkezi’ne yürüyen kadınlara erkeklerde destek verdi. Buca’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin bir diğer ayağı Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen anma töreniydi. Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kadınların özgürleşmesi ve gelişmesi için hayatın her alanında yanlarında olacaklarını söylerken, “8 Mart’ı 365 günlere yayacağız” diye konuştu.

Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kadın hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kadınları ithaf ettiği anma töreninin onur konuğu Atatürk’ün başını okşayarak “Okuyup, öğretmen ol” sözüyle verdiği tavsiyeyi emir bilip cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden olan, 103 yaşındaki eğitim çınarı Sabiha Özar’dı. Atatürk’ü üç kez gören Sabiha öğretmen kadınlara, “Karanlıkları siz yok edecek ve aydınlatacaksınız” sözleriyle seslendi. Aydınlanma çağında bulunmamıza rağmen kadınların hala toplumsal, sosyal ve yaşamsal haklarını özgürce kullanamadığını, bu durumun dünya insanlarının en büyük suçu ve ayıbı olduğunu söyleyen Sabiha Özar, “Siz Atatürk cumhuriyetinin aydın Türk kadınları, Özgecan Aslan‘ın ruhu etrafında kenetlenerek bu mücadelenin gücü ve öncüsüsünüz. Aldığınız bu güç Mustafa Kemal Atatürk’ün gücüdür. Atatürk, Orta Çağın karanlığından dünyada örneği görülmeyen çağdaş bir halk ortaya çıkarmış, devlet kurmuştur. Sizler de karanlığın bu kötülük yuvalarını temizleyip, büyük hizmet yapacaksınız, inanıyorum” diye konuştu. Özar’ın anlamlı konuşmasın ardından Özgecan Arslan Kadın Danışma Merkezi danışanlarından oluşan Türk Sanat Müziği korosu konser verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.