Zeytinburnu’nun ‘Engeliz Orkestra’sı Sepetçiler Kasrı’nda sahne aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
07 Ara 2017 / Per 09:03
/ 60 Kez Okundu
| |

Notaların gücüyle iyileşip engellerini aşan görme engelli gençler, kurdukları dev orkestrayla tarihi Sepetçiler Kasrı’nda bir ilki gerçekleştirip yüzlerce kişiye konser verdi

Notaların gücüyle iyileşip engellerini aşan görme engelli gençler, kurdukları dev orkestrayla tarihi Sepetçiler Kasrı’nda bir ilki gerçekleştirip yüzlerce kişiye konser verdi. Hem ç aldıkları enstrümanlar hem de söyledikleri eserler ile dinleyenlere keyifli bir akşam yaşatan gençler, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Tek kelime bile konuşmayan ağır mental retardasyon hastası Murat’tan ağır seviye spina bifida hastası Mertkan’a, görme engelli Gürcan’dan mental retardasyon hastası Arda’ya kadar birbirinden farklı engelleri bulunan gençleri bir araya getirip uzman hocalar eşliğinde müzik eğitimi veren Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), “İyileştirici Güç: Müzik Projesi” sayesinde yaşama tutunan 14-29 yaş arası engelli gençlerin en büyük hayalini gerçekleştirdi. Aylarca gece gündüz demeden çalışarak güzel bir orkestra kuran engelli gençler, 3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Sepetçiler Kasrı’nda konser verdi. Aileleri ile birlikte geceye katılan gençler, yemek yedikten sonra en yakınlarına sahne performanslarını sergiledi. Hem ç aldıkları enstrümanlar hem de söyledikleri eserlerle dinleyenlere keyifli bir akşam yaşatan gençler, unutulmaz bir gece yaşadı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da geceye katılarak, engelli gençlerin müzik ziyafetini dinledi. Gençlerin mutluluğuna ortak olan Başkan Aydın, gece sonunda sahne performanslarıyla kendilerine güzel bir akşam yaşatan gençlere plaket takdim etti.

“İyi ki AKDEM var”
Zeytinburnu’nda gençlere yönelik önemli hizmetler ürettiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Birazdan genç kardeşlerimizi burada dinleyeceğiz, izleyeceğiz, performanslarını göreceğiz. Azmin ve gayretin neleri elde etmeye katkı sunduğunu birlikte görmüş olacağız. Ne mutlu AKDEM ailesine. İyi ki AKDEM var. İyi ki böyle bir fikir ortaya çıktı ve 9 yıl önce sağ olsun hemşehrilerimiz bu fikre destek verdi. Ve Türkiye’de örnek bir proje olarak Zeytinburnu’muza ve Türkiye’nin farklı kentlerinde, belediyelerinde uygulanan bir proje oldu. Emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu gece ç aldığı enstrümanlar ve söylediği türkülerle bizlere unutulmaz bir akşam yaşatan gençlerimize de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Çok güzel bir gece geçirdik”
Güzel bir akşam geçirdiğini söyleyen Yiğit İçintek, “Çok heyecanlıyım. Burada belediye başkanımız var, hocalarımız var. Panik yapmamak için kendimi zor tuttum. Bu akşam çok güzel bir gece geçirdik. Bu konseri düzenlememizi sağlayan hocalarımıza ve bütün AKDEM ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Murat Yurtcu ise, “Çok heyecanlıyım. Bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Türküler söyledim. ‘Sendeki Kaşlar’ türküsünü söyledim. Neşet Ertaş’tan ‘Ah Yalan Dünya’yı ç aldım. Farklı farklı enstrümanlar ç aldım” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.