Zigana Dağı Kayak Tesisleri tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zigana Dağı Kayak Tesisleri tarihinin en kalabalık günlerini yaşıyor
04 Şub 2018 / Paz 09:43
/ 76 Kez Okundu
| |

Gümüşhane (İHA) – Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan tarihi İpek Yolu üzerindeki Zigana Gümüşkayak Merkezi, yarı yıl tatilinde binlerce insanın uğrak yeri oldu

Gümüşhane (İHA) – Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerind en birisi olan tarihi İpek Yolu üzerindeki Zigana Gümüşkayak Merkezi, yarı yıl tatilinde binlerce insanın uğrak yeri oldu.
D enizd en 2 bin 100 metre yükseklikteki tesise gel en 7’d en 70’e vatandaşların çığlıkları ve kahkaha sesleriyle ş enl en en tesist en iki haftalık yarıyıl tatilinde 10 bind en fazla yerli ve yabancı turist ağırladı.

Çocukların çığlıkları Zigana dağında yankılandı
Tatilin son günlerinde de tarihinin en kalabalık günlerini yaşayan tesislerde araç park edecek yer bulunmazk en, aileleriyle birlikte özellikle kızaklarla kayan çocukların çığlıkları Zigana dağında yankılandı.
Türkiye’nin dört bir yanından özellikle de Doğu Karad eniz bölgesind en Zigana’ya akın ed en vatandaşlar şehrin stresini atıp zihin yorgunluğunu giderirk en, dünyanın en lezzetli işl enmemiş eti kabul edil en Zigana’nın kuzu etini de yiyerek enerji depoladı.
Eşi ve çocuklarıyla tatilin son günlerinde Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezine gel en Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Karad eniz insanının efsane olarak bildiği Zigana Dağı’nın sömestr tatilinin son günlerinde Gümüşhane’d en, Trabzon’dan, Rize’d en, Giresun’dan ve bölged en gel en binlerce misafirini ağırladığını, Gümüşhane olarak da bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Zigana’da sokak sağlıklaştırma projemiz onaylandı”
Zigana Turizm merkezinde özellikle kasapların olduğu yerdeki sokak sağlıklaştırma projesini TANAP’a sunduklarını hatırlatan Vali Memiş, “Geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak tarafından bu proj enin onaylandığının bilgisini ve müjdesini aldık. İnşallah yaklaşık 2,5-3 milyon lira gibi bir harcamayla burada bir sokak sağlıklaştırması yapacağız. Tesisleri y enileyeceğiz. Dış cephelerini, iç mekanlarını, sıhhi bölümlerini y enileyeceğiz. Buraları çok yüksek standartlı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Kayak merkezinin 700 metre aşağısında dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın en uzun tüneli olan y eni Zigana Tüneli’nin 14,5 kilometre uzunlukla yapıldığını hatırlatan Vali Memiş, tünel inşaatının bitmesinin ardından buranın bile tek başına bir turizm destinasyonu olacağını ifade etti.

“Artık dünya ve Türkiye turizminde Gümüşhane de var diyoruz”
Zigana Dağı’ndan Limni Gölü Tabiat Parkı’na olan yolu betonladıklarını ve hem en akabinde geçtiğimiz 100 bin kişiyi burada ağırladıklarını kayded en Vali Memiş, “Bu iki güzergahı da kış aylarında kullanmak üzere projemizi hazırladık. Yaklaşık 3,5-4 milyon lira harcamayla çığ riskini önleyerek Limni’yi de s eneye bu vakitlerde Karad eniz bölgesindeki tüm hemşehrilerimizle buluşturacağız. Sadece sömetr tatilinde neredeyse 15 bin kişi geldi Zigana Dağı’na. Bu çok iyi bir rakam. Bunu daha da artırmayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımızın ifadesiyle Türkiye’de yiyebilecekleri en lezzetli kuzu etini Zigana’da yiyebilirler. Hem uygun fiyata hem de hijy enik ve lezzetli bir şekilde burada çok otantik ürünlerin tadına da varabilirler. Önümüzdeki günlerde çok daha güzel, çok daha iyi hizmetlerle Gümüşhanemiz turistleri ağırlamaya devam edecek. İl merkezimizde yapılan 5 yıldızlı otelimizle beraber Süleymaniye Mahallemiz, Karaca Mağaramız, Torul Kalesi Cam Seyir Terasımız, Tomara Şelalemizle birlikte 2017 yılında ağırladığımız 300 bin turist sayısını 2018 yılında en az 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu potansiyele sahibiz. Artık dünya ve Türkiye turizminde Gümüşhane de var diyoruz. Yerli ve yabancı tüm turistleri Gümüşhane’ye ve Zigana’ya davet ediyorum. Bu hizmetlerin ilimize gelmesinde emeği geç en Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, değerli hemşehrimiz Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a, milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a, eski dönem milletvekillerimize, emeği geç en bütün Belediye Başkanlarımıza, bütün kamu görevlilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Yarıyıl tatilinde yoğun ziyaretçi akınına uğradık”
Zigana Gümüşkayak Kayak Tesisi İşletmecilerind en Murat Eroğlu da 2017-2018 kış sezonunda gerçekleş en bol kar yağışıyla birlikte bölge illeri ve Türkiye’nin dört bir tarafından yoğun bir ziyaretçi akınına uğradıklarını söyledi.
Yarıyıl tatili ned eniyle hem gurbetçiler hem de bölge insanının adeta Zigana Dağı’na akın ettiğini dile getir en Eroğlu, “Tatil boyunca 10 binin üzerinde kişiyi ağırladık burada. Hem çocuklarıyla eğl enmek hem şehrin stresini atmak hem de zihin yorgunluğunu gidermek için insanlar akın akın buraya geldi” ifadelerini kullandı.
İnsanlar niye Zigana’yı tercih ettiklerini de açıklayan Eroğlu, şöyle konuştu: “Ulaşımı çok kolay. Bölgede böyle bir manzara ve doğa yok. Kayak, kızak çocukların eğl enebileceği, rahat edebilecekleri bölgede başka bir yer yok. Ayrıca Zigana’nın eşi b enzeri olmayan işl enmemiş kuzu etine de yoğun bir talep var. Zigana’da insanlar aradığı her şeyi bulabiliyor.”

Zigana dağı çocukların kahkahalarıyla adeta inliyor”
Tesis çalışanlarından Yasin Karabulut ise Doğu Karad eniz bölgesinin en yakın kayak merkezi Zigana Gümüşkayak Kayam Merkezinde özellikle çocukların cıvıl cıvıl şekilde aileleriyle bir arada eğl endiklerini belirterek, “Havaalanına çok yakınız. Gümüşhane’ye, Trabzon’a çok yakınız. Uçakla Türkiye’nin neresind en gelmek isters eniz bir saat içinde buradasınız. Çocukların sesi Zigana dağını adeta ş enl endiriyor. Zigana dağı çocukların kahkahalarıyla adeta inliyor. Böyle bir keyfe herkesi bekliyoruz” dedi.
Rize’d en Zigana Dağına gel en ilkokul 2. sınıf öğr encisi Dila Alp, “Ailemle kaymaya geldim. Çok beğ endim burayı. Kızakla kaydım. Çok eğl enceli” ifadelerini kullanırk en Trabzon’dan gel en ilkokul 4.sınıf öğr encisi Kaan Akşan ise “Yarıyıl tatilinin son günlerinde burada eğl enmek için geldik. Daha önce de gelmiştim. Burası çok güzel” derk en, İstanbul’dan gel en ilkokulu 2. sınıf öğr encisi Yağız Berat Aksoy da tatil için Zigana Dağı’nı tercih ed enlerd en. Gümüşhane’d en sömestr tatilinde kayak öğr enmek için Zigana Dağı’nın yolunu tutan 6. sınıf öğr encisi Ceyli Saygılı da çok keyifli zaman geçirdiğini hem eğl endiğini hem de kayakla kaymaya başladığını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.