Ziraat Odası Başkanı Şahan’dan tütün çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ziraat Odası Başkanı Şahan’dan tütün çağrısı
01 Eki 2017 / Paz 13:58
/ 75 Kez Okundu
| |

Ziraat Odası Adıyaman İl Başkanı Salih Şahan, sarmalık ve kıyılmış tütünleri makaron veya yaprak sigara kağıdına doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen yasa ile ilgili çağrıda bulundu

Ziraat Odası Adıyaman İl Başkanı Salih Şahan, sarmalık ve kıyılmış tütünleri makaron veya yaprak sigara kağıdına doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen yasa ile ilgili çağrıda bulundu.
Başkan Şahan, TBMM’ye gönderilen Torba Yasasındaki sarmalık kıyılmış tütünlere getirilmek istenen kısıtlamanın bölge tütün üreticisini zor durumda bırakacağını söyledi. Yasanın bölge ekonomisi çökerteceğini savunan Şaha, yasa ile on binlerce kişinin işsiz kalacağını belirterek, köylerden kente akın akın göç başlatacağını ifade etti.
Hükümete çağrıda bulunan Başkan Şahan, “Yüzyıllardan bu yana tek geçim kaynağı sarmalık kıyılmış tütün üreterek ailesini geçindirmeye çalışan üreticiler çıkarılacak yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren aç kalacaklar. Sarmalık kıyılmış tütün üretenler ile satan, satışa arz eden, nakleden veya bulunduranlara 5 bin TL ile 50 bin TL arası idari para cezası ön görülmesi, ilimiz ekonomisini tamamen çökertecektir. Ayrıca uygulama yalnızca ekonomimizi çökertmekle kalmayacak, on binlerce insanı işsiz bırakacak. Bu durumun son aşamasında ise köylerden şehre akın akın göç gerçekleşmesini öngörüyoruz. Sarmalık kıyılmış tütünlerin yasallaşmadan bu durumun iptali ve düzeltilmesi için büyük bir gayret göstereceğiz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.