Zorunlu arazi toplulaştırılmasında sona gelindi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zorunlu arazi toplulaştırılmasında sona gelindi
04 Oca 2018 / Per 13:38
/ 139 Kez Okundu
| |

Zorunlu arazi toplulaştırılması konusunda başvuru süresinin sona ermesinin ardından Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinde çalışmalara başlandı

Zorunlu arazi toplulaştırılması konusunda başvuru süresinin sona ermesinin ardından Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinde çalışmalara başlandı.
Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan toplulaştırma kararıyla, verasetli arazilerin bir kişi üzerinde toplanmasıyla ilgili sürenin sona ermesinin ardından Isparta’nın Yenişarbademli İlçe Tapu Müdürlüğü’nde, Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü ve toplulaştırmayı yapacak olan yüklenici firmadan gelen yetkililer, Belediye Başkanı Mustafa Erdem’e konu hakkında bilgi verdi. İlçeye gelen yetkililer, ileriki bir tarihte halkı bilgilendirme ve mülakat için bir dizi görüşmelerde bulundu.
Toplulaştırma, Yenişarbademli belediye sınırları içerisinde kalan bölge ve ilçenin tek köyü konumundaki Gölkonak’ta ‘Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırılmasına İlişkin Tüzük’ün 17’nci maddesi uyarınca hayata geçirilecek. İsteğe bakılmaksızın, özel arazilerin zorunlu şekilde toplulaştırılacağı uygulamayı ise Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü’nün hayata geçireceği belirtildi.
Diğer yandan, Teknik olarak arazi toplulaştırmasına uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk, yoğun sabit tesis bulunan alanlar ve diğer kriterleri taşımayan yerler zorunlu özel arazi toplulaştırması kapsamı dışında tutulacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.