2026 YENİŞEHİR RAMAZAN BAYRAMI NAMAZ SAATİ
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026 yılı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı namazı vakitleri belli oldu. Açıklanan takvime göre Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Ramazan Bayramı namazı 07.36'da kılınacak.
Yenişehir'de Ramazan Bayramı sabahı, ilçe merkezinde ve mahallelerde bulunan camilerde bayram namazı eda edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerinde, ilçe için Ramazan Bayramı'nın birinci günü namaz vakti 07.36 olarak kaydedildi.
YENİŞEHİR'DE BAYRAM PROGRAMI VE CAMİLER
2026 Ramazan Bayramı'nda Yenişehir genelinde, ilçe merkezi başta olmak üzere tüm camilerde bayram namazı için hazırlıkların yapılması planlanıyor. Merkez camilerin yanında mahalle camilerinde de bayram namazının kılınacağı bildirildi.
Bursa genelinde olduğu gibi Yenişehir'de de bayram namazının ardından camilerde bayramlaşma programları düzenlenecek. Resmi kurumlar, yerel yönetimler ve ilgili birimler tarafından uygulanacak bayram programlarının detayları, kurumların kendi duyuruları ile kamuoyuna aktarılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen 2026 Ramazan Bayramı takvimi, il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla Yenişehir ve çevresine iletiliyor. Bayram namazlarının, açıklanan resmi vakitlere göre eda edileceği bildiriliyor.
BURSA VE ÇEVRESİNDE BAYRAM NAMAZI SAATLERİ
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2026 Ramazan Bayramı namaz vakitlerine göre Bursa ve çevresindeki bazı ilçe ve yerleşim yerleri için belirlenen saatler şöyle:
Bursa Merkez: 07.38
Yenişehir: 07.36
İznik: 07.36
İnegöl: 07.37
Keles: 07.38
Kestel: 07.38
Orhangazi: 07.38
Karacabey: 07.41
Kütahya Domaniç: 07.36
Belirtilen Ramazan Bayramı namazı saatleri, 2026 yılı Ramazan Bayramı'nın birinci günü için geçerli olacak. Yenişehir ve diğer ilçelerde bayram namazlarının, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen bu vakitlere göre kılınacağı duyuruldu.
RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI NASIL KILINIR?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamalarına göre Ramazan Bayramı namazı iki rekat olarak kılınır ve belirli tekbirlerle eda edilir. Niyet esnasında, Ramazan Bayramı namazı kılmaya ve imama uymaya yönelik niyet getirilir.
BİRİNCİ REKATIN KILINIŞI
Ramazan Bayramı namazına niyet edildikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır. Ardından imam ve cemaat sessizce Sübhaneke duasını okur. Daha sonra üç defa tekbir getirilir. Bu üç tekbirde eller kulak hizasına kaldırılır ve her seferinde yanlara salınır. Dördüncü tekbirde eller göbek hizasında bağlanır.
İmam gizlice Euzü besmele çeker. Sonrasında açıktan Fatiha suresi ve ardından zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim okur. Cemaat bu esnada imamı sessizce dinler. Ardından rüku ve secde yapılır ve ikinci rekata kalkılır.
İKİNCİ REKATIN KILINIŞI
İkinci rekata kalkıldığında imam gizlice besmele çeker. Açıktan Fatiha suresi ve zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim okur. Sonrasında üç defa tekbir alınır ve her defasında eller yanlara salınır. Dördüncü tekbirde eller kulak hizasına kaldırılmadan rükuya gidilir.
Rüku ve secdenin ardından oturulur. Tahiyyat, Salli ve Barik duaları okunur. Daha sonra önce sağ tarafa, ardından sol tarafa selam verilerek Ramazan Bayramı namazı tamamlanır.
BAYRAM HUTBESİ VE TEKBİRLER
Ramazan Bayramı namazının ardından müezzinin refakatinde cemaatle birlikte üç defa teşrik tekbiri getirilir. Bu tekbirlerin ardından imam minbere çıkarak bayram hutbesini okur. Hutbenin dinlenmesiyle birlikte Ramazan Bayramı namazı ile ilgili dini vecibeler tamamlanmış kabul edilir.
2026 Ramazan Bayramı süresince Yenişehir, Bursa merkez ve çevre ilçelerdeki camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği usullere göre bayram namazı, hutbe ve tekbir uygulamalarının yerine getirileceği bildirilmektedir.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın