Son yıllarda hem savunma sanayii, hem de uzay ve havacılık konusunda önemli yatırımlar yapan Bursa, Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ve Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi (GUHEM) ile dikkat çekiyor. Yeni çalışmalarla Bursayı ileriye taşımak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İstanbul Ambarlıdaki Baykar Savunma Tesislerinde Selçuk Bayraktar ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ile bir araya gelerek twitter üzerinden yaptığı davetini teklif haline getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ve Baykar Makina Genel Müdürü ve T3 Vakfı Başkan Yardımcısı Haluk Bayraktarın da internet aracılığıyla katıldığı görüşmelerde Alinur Aktaş BTM ve GUHEMi anlattı.
Aktaş görüşmede, öncelikle Bursa ve İstanbulun Osmangazi Köprüsü sayesinde bir saatlik mesafeye indiğini vurgulayarak, ayrıca kentin Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Yalova ve Çanakkale hinterlandına hitap ettiğini ifade etti. BTMnin Beştepe Külliyesi ve Üsküdardaki bilim ve teknoloji merkezleri olmak üzere Türkiyenin dört bir yanındaki bu tür tesislerin deney düzeneklerinin yüzde 70ni karşıladığına işaret eden Aktaş, mevcut altyapının başka bir yöne evrilmesini istediklerini dile getirdi.
Bu tesislerin gezilip görülmeden öte şehre dokunmasını ve yüksek teknolojiye sahip İHA ve SİHAlarla ilgili merkez haline getirilmesini arzuladıklarının altını çizen Aktaş, şöyle devam etti:
"Kısa vadeli bir şey istemiyorum. Yeni bir spor tesisi yaparsın kurdeleyi kesersin sonra kullanılmaya başlar. Ya da bir yere park yaparsın arası bakımını yaparsın o kadar. Bu öyle bir şey değil şehre de bir şey öğretecek gösterecek istikamet verecek bir çalışma. Gelecek nesillere dokunan bir proje olsun istiyorum".
Aktaş, görüşmede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile T3 Vakfı arasındaki sözleşmenin iptal edilmesini de hatırlatarak, "Krizden fırsat çıkaran biri olarak algılamayın. Zaten bir şeyler yapıyoruz. Artı bir avantajımız da var. 2 yıldan beri ülkedeki deney düzeneklerini biz yapıyoruz. Kültür A.Ş. yabancı öğrencileri getiriyor. Bu merkezlerin geleceğe yönelik çalışmasını istiyoruz" dedi.
Görüşmenin sonunda Bursa heyetini kapıya kadar uğurlayan Selçuk Bayraktar, Bursa ile ilgili bu kadar teferruatlı malumat bilmediğini ifade ederek, Aktaşın birlikte çalışma teklifinin T3 Mütevelli Heyetinde görüşüleceğini söyledi. Görüşmeyi değerlendiren Aktaş, Türkiyenin dört bir yanından vakfa kendi illerine gelmesi için teklif yapıldığını hatırlatarak, "Bursa altyapısıyla buna hazır. Tesislerimizi yeni çalışmalara evrilmesi lazım. GUHEMin, havacılığın kalbinin attığı yer olması gerekiyor" diye konuştu.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın