FIKRET ASLANYEREL YÖNETİMLERE SERT ÇIKTI

Fikret Aslan yerel yönetimlere sert çıktı! “5 ayda iki hayata mal oldu”Bursa’da yangınlar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileyenAnahtar Partiİl Başkanı Fikret Aslan, kentsel dönüşümün rant odaklı değil hizmet odaklı yapılması gerektiğini söyledi. Yerel yöneticileri ise daha fazla hayat sönmeden görevini yerine getirmeye davet etti.

5 AY ARAYLA İKİ YANGIN, İKİ CAN KAYBI

Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan, 5 ay içinde yaşanan iki ayrı yangın sonucu iki vatandaşın hayatını kaybetmesine vurgu yaptı. Bu olayların yerel yönetimlerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını savundu.

KENTSEL DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM

Fikret Aslan, kentsel dönüşümdeki hatalı uygulamalara da değinerek rantsal dönüşümün önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Bursa'da bazı mahallelerin ihmal edildiğini ve bu durumun can kayıplarına yol açtığını dile getirdi.

İTFAİYE ARAÇLARI SOKAKLARA GİREMİYOR

Mollaarap ve Mollafenari gibi mahallelerde yaşanan yangınlara itfaiye araçlarının ulaşamadığını söyleyen Aslan, bu durumun acil müdahaleyi engellediğine dikkat çekti. Yerel yöneticileri daha etkin önlemler almaya çağırdı.

YÖNETİCİLERİ BİRÇOK MAHALLE İÇİN GÖREVE ÇAĞIRDI

Fikret Aslan, yerel yöneticileri birçok mahallenin afetlere hazır hale getirilmesi konusunda göreve çağırdı. Can kayıplarının önüne geçmek için acil tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.