Ankara’da tek operasyonda en fazla tutuklu sayısına ulaşılan fuhuş operasyonu gerçekleştirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda60 şüpheli tutuklandı, fuhuşa sürüklenen64 kadın kurtarıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, gelen ihbarlar ve artan şikâyetler üzerine gizli bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafındanözel tahkikat ekiplerioluşturuldu.
11 İŞLETME 4 AY BOYUNCA TAKİP EDİLDİ
Çankaya ilçesinde “night club” adı altında faaliyet gösteren ve kadınları suistimal ederek fuhuşa sürüklediği tespit edilen11 işletmeteknik ve fiziki takibe alındı. CMK 135 kapsamındateknik izleme ve takip kararlarıalındı.
Yaklaşık4 ay boyuncamüşteri gibi mekanlara giden ekipler,fuhuşa aracılıkeden ve fuhuşu teşvik eden şüphelileri adım adım izledi. Gizli kameralarla mekan çalışanları ile müşteriler arasındaki fuhuş pazarlıkları kayıt altına alındı.
KADINLAR OTELLERE GÖTÜRÜLÜYORDU
Yapılan tespitlerde, mağdur kadınların telebar gibi çalışan bu mekanlardan çıkarılarak fuhuş için otellere götürüldüğü belirlendi. Kadınların bir kısmınınSGK kayıtlarının bulunduğu, çalışıyor gibi gösterildikleri tespit edildi.
Müşterilerin mekanlara gelerek kadınlarla sohbet ettiği, beğendikleri kadınlara fuhuş teklifinde bulunduğu ve işletmelerin bu yöntemle sözde ticari kazanç sağladığı belirlendi.
81 GÖZALTI, 60 TUTUKLAMA
Operasyon kapsamında 11 işletmenin sahipleri, müdürleri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu81 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden60’ı tutuklanarak cezaevine gönderildi.






Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın