Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda yaşanan silahlı saldırı sonrası devletin üst düzey isimleri bölgeye gitti. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaralı öğrencileri hastanede ziyaret etti.
Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen saldırının ardından kente gelen bakanlar, ilk olarak olayın detaylarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
BAKANLAR SAHADA İNCELEME YAPTI
Kahramanmaraş’a gelen 4 bakan, saldırının ardından bölgede incelemelerde bulunarak son durumu değerlendirdi. Güvenlik, sağlık ve eğitim alanındaki gelişmeler masaya yatırıldı.
Yetkililerle yapılan görüşmelerde, olayın tüm yönleriyle ele alındığı ve gerekli adımların atılması için koordinasyon sağlandığı öğrenildi.
YARALI ÖĞRENCİLER ZİYARET EDİLDİ
Bakanlar, daha sonra hastaneye geçerek saldırıda yaralanan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerin sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi alan bakanlar, ailelerle de yakından ilgilendi.
Ziyaret sırasında öğrencilere geçmiş olsun dilekleri iletilirken, tedavi süreçlerinin titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
SAĞLIK DURUMLARI TAKİP EDİLİYOR
Hastanede yapılan değerlendirmelerde yaralı öğrencilerin durumlarının yakından takip edildiği belirtildi. Sağlık ekiplerinin gerekli tüm müdahaleleri yaptığı ve tedavilerin sürdüğü bildirildi.
Olay sonrası bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Silahlı saldırıya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatılırken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.
Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin alınacağını vurguladı.
Kahramanmaraş’ta yaşanan bu üzücü olay, eğitim kurumlarında güvenlik konusunu bir kez daha gündeme taşıdı.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!