SOSYAL MEDYADA YENİ DÖNEM

Akın Gürlek, sosyal medya düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürlek, düzenlemenin iki aşamadan oluşacağını söyledi.

Adalet Bakanlığı’nın özellikle anonim hesaplar üzerinden yapılan itibar suikastlarının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürüttüğünü belirten Gürlek, 15 yaş altındaki çocuklara yönelik ayrı bir sürecin de devam ettiğini ifade etti.

“İTİBAR SUİKASTININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gürlek, sosyal medya düzenlemesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"15 yaşından küçük çocuklar için Aile Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor, biz de Adalet Bakanlığı olarak 15 yaşını doldurmuş kişilerin sosyal medyaya girişleri, burada anonim hesaplarla itibar suikastının önüne geçilmesi için çalışmalar yapıyoruz."

Adalet Bakanlığı’nın teknik hazırlık sürecini başlattığını vurgulayan Gürlek, düzenlemenin yasal zemine oturtulması için ekip kurulduğunu belirtti.

“EKİP OLUŞTURDUK”

Gürlek, teknik anlamda kanun yapılması amacıyla bir ekip oluşturduklarını belirterek şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığı olarak teknik olarak kanun yapılması için ekip oluşturduk. Meclisimiz ihtiyaç duyarsa, ekibimiz çalışmaya her zaman hazırdır"

Sosyal medya düzenlemesinin TBMM gündemine gelmesi halinde yasal çerçevenin Meclis tarafından belirleneceği ifade edildi.

“ŞAHSA ÖZGÜ BİR DÜZENLEME OLMAYACAK”

Bakan Gürlek’e terörsüz Türkiye sürecine ilişkin de soru yöneltildi. Yasal düzenleme yetkisinin TBMM’de olduğunu belirten Gürlek şu ifadeleri kullandı:

"Şahsi cezasızlık algısı, genel af ya da şahsa özgü bir düzenleme olmayacak."

 

Kaynaklar:
Haber Merkezi