Bursa’da yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar serin ve doğayla iç içe vakit geçirebilecek piknik alanlarını araştırmaya başladı. Şehrin dört bir yanında yer alan mesire alanları, şelaleler ve dere kenarları özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görüyor. Hem şehir merkezine yakın hem de doğanın içinde huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için Bursa’da öne çıkan 20 piknik noktası dikkat çekiyor.
BURSA’DA DOĞAYLA İÇ İÇE KAÇIŞ NOKTALARI
Bursa’nın en çok tercih edilen piknik alanlarının başında Uludağ Milli Parkı geliyor. Yaz sıcağından kaçmak isteyenler için serin havasıyla öne çıkan Uludağ, mangal alanları ve yürüyüş parkurlarıyla doğa severlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Özellikle hafta sonları ailelerin yoğun ilgi gösterdiği bölgede temiz hava ve doğa manzarası ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor.
Şehir merkezinde vakit geçirmek isteyenler için ise Erdem Saker Botanik Park ve Reşat Oyal Kültürpark önemli alternatifler arasında yer alıyor. Geniş çim alanları, çocuk oyun parkları ve yürüyüş yolları sayesinde aileler rahat bir gün geçirebiliyor.
ŞELALE VE DERE KENARI PİKNİK KEYFİ
Bursa’da doğal güzellikleriyle öne çıkan alanlardan biri de Saitabat Şelalesi Piknik Alanı oldu. Dere kenarında kurulan masalar, serin su sesi ve yeşillikler arasında mangal keyfi yapmak isteyenler için bölge cazibe merkezi haline geldi. Özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kaçmak isteyen vatandaşlar şelale çevresine yoğun ilgi gösteriyor.
İnegöl’de bulunan Cerrah Piknik Alanı da dere kenarı atmosferiyle dikkat çekiyor. Kamelyalar, çay bahçesi ve doğal ortamıyla öne çıkan alan, özellikle akşam saatlerinde serin havasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Yetkililer ise yoğun günlerde hijyen konusunda dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulunuyor.
YAYLALAR VE KENT ORMANLARI ÖNE ÇIKIYOR
Keles ilçesinde bulunan Görecik Yaylası, Kocayayla ve Soğukpınar Mesire Alanı da Bursa’nın doğa tutkunları için vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor. Yüksek rakımları sayesinde yaz aylarında bile serin kalan bu bölgeler, trekking ve kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası haline geldi.
Atatürk Kent Ormanı ve Karagöz Mesire Alanı ise şehir merkezine yakın konumlarıyla öne çıkıyor. Özellikle çocuklu aileler için oyun alanları ve yürüyüş parkurları büyük avantaj sağlıyor.
MANGAL YASAĞINA DİKKAT
Öte yandan Bursa Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda bazı ormanlık alanlarda belirli tarihler arasında mangal ve ateş yakma yasağı uygulanıyor. Yetkililer, vatandaşların gitmeden önce güncel yasak ve izin durumlarını kontrol etmeleri gerektiğini belirtiyor.
Uzmanlar ise sıcak havalarda uzun süre güneş altında kalınmaması, bol su tüketilmesi ve özellikle yüksek rakımlı alanlara giderken ince kıyafet alınması konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuyor. Yaz boyunca Bursa’daki piknik alanlarının yine binlerce kişiyi ağırlaması bekleniyor.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın