Suudi Arabistan'da iki Bangladeş vatandaşının idam edilmesinin ardından sosyal medyada yayılan "Umreye giden evli çift öpüştükleri için idam edildi" iddiasına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Resmî açıklamalarda iki kişinin Mekke'deki bir camide uygunsuz fiilde bulunmaktan hüküm giydiği belirtilirken, olayın ayrıntıları ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler tartışma konusu oldu.
MEKKE'DE İKİ KİŞİ İDAM EDİLDİ
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının 14 Ekim 2026 tarihli açıklamasına göre, Bangladeş vatandaşı Nazrul İslam Abdul Basir ile Siti Akhtar hakkında verilen idam cezaları infaz edildi.
Yetkililer, iki kişinin Mekke'deki bir camide uygunsuz fiilde bulunmak suçundan mahkûm edildiğini bildirdi.
EVLİ ÇİFT İDDİASI DOĞRULANMADI
Olayın ardından sosyal medyada iki kişinin umre yapmak için Suudi Arabistan'a giden evli bir çift olduğu ve yalnızca öpüştükleri gerekçesiyle idam edildiği ileri sürüldü.
Ancak bu iddialar güvenilir kaynaklar tarafından doğrulanmadı.
Bangladeş basınına konuşan Nazrul İslam'ın babası, oğlunun evli olmadığını ve idam edilen kadını tanımadıklarını söyledi.
Suudi Arabistan makamlarının açıklamasında da iki kişinin evli olduğuna veya öpüşme nedeniyle cezalandırıldığına ilişkin bilgi bulunmuyor.
ŞANTAJ VE GİZLİ ÇEKİM İDDİASI
Olayla ilgili bazı haberlerde, iki kişinin temizlik görevlisi olduğu, üçüncü bir kişinin yaşananları gizlice kayda aldığı ve görüntüleri şantaj amacıyla kullandığı öne sürüldü.
Aynı haberlerde görüntüleri kaydettiği ileri sürülen kişinin 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı iddia edildi.
SOSYAL MEDYADAKİ GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ
İdam kararının ardından sosyal medyada olayla ilişkilendirilen fotoğraf ve videolar yayıldı.
Bağımsız doğrulama kuruluşlarının incelemelerinde, Kâbe önünde bir erkeğin hamile bir kadının karnını öptüğü fotoğrafın 2024 yılında çekildiği belirlendi.
Fotoğraftaki kişilerin Mısırlı bir çift olduğu ve idam edilen Bangladeş vatandaşlarıyla ilgilerinin bulunmadığı tespit edildi.
İnfaz anını gösterdiği iddiasıyla paylaşılan bazı videoların da geçmiş yıllara ait olduğu ortaya çıktı.
BANGLADEŞ MAKAMLARI BİLGİ TALEP ETTİ
Bangladeş makamları, iki vatandaşlarının idam edilmesiyle ilgili Suudi Arabistan'dan ayrıntılı bilgi talep etti.
Bangladeş basınında yer alan haberlere göre, iki kişinin Ağustos 2023'ten bu yana gözaltında veya tutuklu bulunduğu bildirildi.
Bangladeşli yetkililer, yargılama süreci ve infaz kararının ayrıntılarına ilişkin açıklama istedi.


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın