EŞİNE HAKARET EDEN VE EVİ TERK ETTİREN KİŞİ TAM KUSURLU SAYILDI

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine 'öküz, çok yiyorsun' diyerek hakaret eden, üzerine yürüyen ve evden kovan bir erkeğin boşanma davasında tam kusurlu sayılarak nafaka ve tazminat ödemesine karar veren mahkeme hükmünü onadı.

DAVANIN MERKEZİ ISPARTA

Isparta’da yaşayan bir kişi, eşinin yakın çevresinden gelen misafirlerin ev bütçesini zorladığını öne sürerek boşanma davası açtı. Kadın ise bu iddiaları reddederek, erkeğin kendisine sürekli hakaret ettiğini, tehditlerde bulunduğunu ve bir işçi gibi davrandığını belirterek karşı dava açtı.

MAHKEME ERKEĞİ TAM KUSURLU BULDU

Isparta 2. Aile Mahkemesi, yapılan yargılama sonucunda kadının misafir ısrarının ispatlanamadığını; ancak erkeğin eşine yönelik hakaret, tehdit ve evden kovma gibi davranışlarının sabit olduğunu tespit etti. Mahkeme, bu nedenle erkeği tam kusurlu bularak;

7.500 TL yoksulluk nafakası,

7.500 TL maddi tazminat,

7.500 TL manevi tazminat
ödemesine hükmetti.

İSTİNAF: EŞİT KUSUR GÖRÜLDÜ, TAZMİNATLAR KALDIRILDI

Karar, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. İstinaf mahkemesi, tarafların evde misafir meselesi yüzünden eşit kusurlu olduğunu belirterek, kadına ödenmesine karar verilen maddi ve manevi tazminat hükümlerini kaldırdı. Ancak boşanma ve nafaka kararını yerinde buldu.

YARGITAY KARARI ONADI

Kadın tarafından yapılan temyiz başvurusu üzerine dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne geldi. Daire, istinaf mahkemesinin verdiği kararı usul ve yasaya uygun buldu. Yargıtay kararında, istinaf hükümlerinin yalnızca belirli hallerde bozulabileceği belirtilerek, dosyadaki tüm belgeler ve gerekçeler dikkate alındığında verilen kararın yerinde olduğu ifade edildi.