HDP Milletvekili Önlü’ye terörden 1 yıl 6 ay hapis
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Alican Önlü’ye terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti kararı, "Sanık Alican Önlü’nün üzerine atılı 09/09/2015 tarihli eylemi ile "Terör örgütü propagandası yapma" suçunu işlediği sabit olmakla, TCK’nun 61. maddesi uyarıca suçun işleniş şekli, suçun işlendiği zaman ve yer, sanığın güttüğü amaç, meydana gelen tehlikenin ağırlığı, sanığın sosyal konumu ve kasta dayalı kusurunun yoğunluğu nazara alınarak sanığın eylemine uyan 3713 sayılı TMK’nun 7/2-b.1 maddesi uyarınca takdiren ve teşdiden 1 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına" karar verildiğini açıkladı.
4 Eylül 2015 tarihinde Tunceli Merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği’ne yönelik düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit olurken, 1 sivil hayatını kaybetmiş, saldırıyı düzenleyen 2 PKK’lı terörist de ölü olarak ele geçirilmişti. Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları İnegöl Online aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir
Bu Habere İlk Yorum Ekleyen Siz Olun