İnegöl’deBursa İl Emniyet Müdürlüğüveİnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğüekiplerinin katılımıyla geniş çaplı huzur ve asayiş uygulaması gerçekleştirildi. İlçe genelinde farklı noktalara yayılan denetime yaklaşık500 polisgörev alırken, uygulama sırasında1500 kişinin GBT sorgulamasıyapıldı ve çok sayıda araç ile şahıs kontrol edildi.
BURSA VE İNEGÖL EMNİYETİNDEN ORTAK ASAYİŞ DENETİMİ
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışma, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle ilçe sınırlarının tamamına yayıldı. Uygulamanın temel hedefinin, İnegöl’de huzur ve güven ortamının güçlendirilmesi ile suç ve suç unsurlarının önüne geçilmesi olduğu belirtildi.
Geniş katılımlı denetimde ekipler, önceden belirlenen noktalarda konuşlanarak şüpheli görülen araçlar ile kişileri durdurdu. Araçlarda ruhsat ve plaka kontrollerinin yanı sıra sürücü ve yolcuların kimlik bilgileri de incelendi.
KİLİT NOKTALARDA NOKTA DENETİM
Uygulama, İnegöl’ün araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu kritik bölgelerinde yoğunlaştı. Fen İşleri Müdürlüğü önü, Çevre Yolu, Geçit Restaurant önü ve Adnan Menderes Bulvarı başta olmak üzere çeşitli ana arterlerde ekipler tarafından nokta kontrolleri yapıldı.
Bu bölgelerde durdurulan araçlar detaylı şekilde kontrol edilirken, şüpheli değerlendirilen şahıslar üzerinde üst araması ve kimlik denetimi uygulandı. Ekipler, denetim boyunca sürücülere trafik kurallarına uyulması konusunda bilgilendirmede de bulundu.
1500 KİŞİNİN GBT SORGUSU YAPILDI
İlçe genelinde eş zamanlı yürütülen huzur uygulamasında yaklaşık1500 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasıgerçekleştirildi. Gerek araç içindeki gerekse yaya halde bulunan kişilerin kimlik bilgileri sistem üzerinden kontrol edildi.
Denetim kapsamında ayrıca çok sayıda araçta plaka, ruhsat ve zorunlu evrak kontrolü yapıldı. Polis ekipleri, uygulamanın hem önleyici hem de yakalayıcı polislik anlayışıyla planlandığını, vatandaşların günlük yaşamlarında kendilerini daha güvende hissetmesine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
DENETİMLERİN SÜRECEĞİ BELİRTİLDİ
Emniyet birimleri, İnegöl’de huzur ve güvenliğin korunmasına yönelik bu tür geniş kapsamlı uygulamaların belirli aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Yapılan açıklamalarda, suç ve suç unsurlarıyla mücadelede sahadaki görünür polis varlığının önemine dikkat çekildi.
İlçe sakinlerinin uygulamalara büyük oranda destek verdiği, denetim noktalarından geçen sürücü ve yayaların polisin çalışmalarına uyum sağladığı kaydedildi. Yetkililer, vatandaşların şüpheli durumları emniyet birimlerine bildirmesinin de asayiş çalışmalarına katkı sunduğunu vurguladı.
SIKÇA SORULAN SORULAR
İnegöl’deki huzur uygulamasına kaç polis katıldı?
İnegöl’de gerçekleştirilen geniş kapsamlı huzur uygulamasına Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden toplam yaklaşık 500 polis katıldı.
Huzur uygulamasında kaç kişinin GBT sorgusu yapıldı?
İlçe genelinde farklı noktalarda sürdürülen denetimler sırasında yaklaşık 1500 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi.
Denetimler İnegöl’ün hangi bölgelerinde yoğunlaştı?
Huzur uygulaması özellikle Fen İşleri Müdürlüğü önü, Çevre Yolu, Geçit Restaurant önü ve Adnan Menderes Bulvarı gibi trafiğin ve hareketliliğin yoğun olduğu ana noktalarda yoğunlaştırıldı.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın