İnegöl Belediyesi öncülüğünde afetlere karşı dayanıklı, dirençli ve sağlam bir şehir oluşturma hedefiyle yürütülen projeler, hız kesmeden devam ediyor. Bir yanda yükselenTurgutalp Kentsel Dönüşüm Projesi, diğer yanda yeni dönüşüm alanlarının belirlenmesi, toplu konut yatırımları, açıklanan4 bin yeni sosyal konutprojesi ve dijital destek sunanAfet Çantasıuygulaması dikkat çekiyor.

Dirençli şehirler hedefi doğrultusunda İnegöl Belediye BaşkanıAlper Taban’ın seçim öncesi duyurduğu projeler hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Belediye, deprem riskine karşı kenti daha dayanıklı hale getirmek için hem sahada hem de dijital alanda çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşüm, toplu konut, farkındalık programları ve teknolojik uygulamalarla önemli ilerlemeler kaydediliyor.

TURGUTALP KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE BİNALAR YÜKSELİYOR

İnegöl’ün ilk yerinde kentsel dönüşüm çalışması olan Turgutalp Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi,153 dönüm alan üzerinde 7 etapolarak planlandı. Eylül ayı sonunda temeli atılan birinci etapta binalar yükselmeye başladı. Proje kapsamında130 blok, 842 konut ve 5 iş yeriinşa ediliyor.

Dönüşüm tamamlandığında bölgede2 bin dolayında dirençli yapı stoğuoluşturulacak. Proje; çevre dostu uygulamaları, modern mimarisi, sosyal donatı alanları ve güvenli yapılarıyla İnegöl’ün yeni çekim merkezlerinden biri olacak. Öte yandan ikinci ve üçüncü etap bölgelerinde yıkım çalışmaları sürüyor. Her etap tamamlandıkça bir sonraki uygulamaya geçilerekyaklaşık 5 yıl içinde 7 etabın tamamlanmasıhedefleniyor.

YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI: ALANYURT

İnegöl Belediyesi, kentin diğer bölgelerinde de dönüşüm çalışmalarını genişletiyor. Alanyurt bölgesinde planlanan yeni kentsel dönüşüm süreci için hazırlıklar devam ederken, bölgede vatandaşla iletişimin etkin yürütülebilmesi amacıylaKentsel Dönüşüm Ofisikurulması için çalışmalar başlatıldı. Bu adım, sürecin daha şeffaf ilerlemesine ve vatandaşların bilgilendirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

TOPLU KONUT PROJELERİ BÖLGEDE YÜKSELİYOR

2024 Ocak ayında hak sahiplerine teslim edilen3. Etap TOKİ konutlarınınardından, aynı bölgede2025 Mart ayında tamamlanması hedeflenen 4. Etap TOKİ projesininyapımına başlandı. Yaklaşık500 konuttan oluşanprojede çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Toplu konutlarla birlikte dar gelirli ailelere güvenli ve nitelikli yaşam alanı sunulması planlanıyor.

İNEGÖL’E 4 BİN YENİ SOSYAL KONUT

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan500 bin sosyal konut projesikapsamında İnegöl’e yaklaşık4 bin yeni konutkazandırılacak. Bu yatırımla hem şehirdeki konut ihtiyacının karşılanması hem de güvenli yapı stoğunun artırılması hedefleniyor.

AFET ÇANTASI UYGULAMASI İKİ ÖDÜL KAZANDI

İnegöl Belediyesinin dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirdiğiAfet Çantasıisimli mobil uygulama, vatandaşlara afet bilinci sağlama ve acil durumda rehberlik etme amacı taşıyor. Kişisel afet çantası oluşturma, acil durum bilgileri, güvenli toplanma alanları gibi özellikler sunan uygulama, bu yılTürkiye Bilişim ÖdülleriveTeknoloji Kaptanları Ödüllerinde iki ayrı ödüle layık görüldü.

“DEPREME DAYANIKLI BİR İNEGÖL İÇİN ÇOK YÖNLÜ MÜCADELE”

İnegöl Belediye BaşkanıAlper Taban, süreçle ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu işin başında, dersimize çalışarak yola çıktık. Seçim öncesi Cumhurbaşkanımızın hedefleri ve devletimizin politikalarını merkeze alarak bir planlama yaptık ve vatandaşlarımıza anlattık. Bugün de artık projelerimize ve hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı görmek gücümüze güç katıyor. Ben bu yolda bizlerden ve şehrimizden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüzde 47 bin dolayında yapı mevcut. Elimizden geldiğince daha dirençli ve sağlam yapıları oluşturmak için çalışıyoruz. Bir yandan kentsel dönüşüm projelerimiz, bir yandan toplu konut projelerimiz, bir yandan teknolojinin desteği ile hayata geçirilen çalışmalar… Hepsinin bütününde dirençli, depremlere karşı önlemlerini almış bir İnegöl hayali var.”