İNEGÖL MOBİLYA SEKTÖRÜNE 50 MİLYON TL'LİK KREDİ PAKETİ
İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yasin Altuntepe, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen İmalat Sanayi Finansmanı ve İstihdamı Koruma Programı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Program kapsamında özellikle İnegöl mobilya sektörü için yeni finansman ve istihdam destekleri sağlanacağı bildirildi.
Altuntepe, iki bakanlığın ortak çalışmasıyla yürürlüğe alınacak destek programının, İnegöl’ün lokomotif alanları arasında yer alan mobilya sanayisine yönelik hazırlandığını belirtti. Açıklamaya göre, program mobilya üreticilerinin finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve istihdamı korumayı hedefleyen çeşitli unsurlar içeriyor.
KREDİ TUTARI 50 MİLYON TL’YE KADAR ÇIKABİLECEK
İmalat Sanayi Finansmanı ve İstihdamı Koruma Programı kapsamında işletmelere 50 milyon TL’ye kadar kredi imkânı sunulacağı açıklandı. Söz konusu kredilerin 6 ay anapara ödemesiz ve 36 ay vadeli olarak kullandırılmasının planlandığı ifade edildi.
Program çerçevesinde finansman maliyetine yönelik destek sağlanacağı bildirildi. Böylece mobilya sektörü başta olmak üzere imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin kredi maliyetlerinin belirli ölçüde destekleneceği kaydedildi.
İSTİHDAM İÇİN AYLIK 3.500 TL’YE KADAR DESTEK
Açıklamaya göre, program mobilya sektörü çalışanlarına dönük istihdam desteğini de içeriyor. Mobilya sektöründe çalışan kişi başına aylık 3.500 TL’ye kadar istihdam desteği verileceği belirtildi. Bu desteğin, programdan yararlanan işletmelerin mevcut istihdamını korumasına yönelik olarak kurgulandığı aktarıldı.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) krediye erişimini kolaylaştırmak amacıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) teminat desteği sağlanacağı bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda KOBİ statüsündeki mobilya üreticilerinin kredi kullanımlarında KGF kefaletinden yararlanabileceği ifade edildi.
İNEGÖL’ÜN MOBİLYA ÜRETİMİNE İLİŞKİN BİLGİLER
Yasin Altuntepe, açıklamasında İnegöl mobilya sektörünün üretim kapasitesine, istihdam düzeyine ve ihracat rakamlarına atıfta bulundu. İnegöl’de mobilya üretiminin uzun yıllardır ilçe ekonomisinin ana sektörleri arasında yer aldığı, mobilya firmalarının yurt içi ve yurt dışı pazarlara üretim yaptığı bilgisi paylaşıldı.
İnegöl mobilya sektörünün üretim gücü ve istihdam kapasitesiyle öne çıktığı, ihracat performansıyla da Türkiye ekonomisine katkı sunduğu belirtildi. Program kapsamında sağlanacak kredi ve istihdam desteklerinin, bu üretim yapısı içinde faaliyet gösteren işletmeler tarafından kullanılabileceği ifade edildi.
ODA SÜRECİ TAKİP EDECEK, ÜYELERE BİLGİ VERİLECEK
İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası’nın, İmalat Sanayi Finansmanı ve İstihdamı Koruma Programı sürecini yakından takip edeceği bildirildi. Altuntepe, oda olarak üyelerin program şartları ve başvuru adımları konusunda bilgilendirileceğini açıkladı.
Oda tarafından sağlanacak bilgilendirme faaliyetlerinin, mobilya üreticilerinin programdan yararlanma koşullarını öğrenmesine yönelik olacağı kaydedildi. Üyelerin, kredi limitleri, vadeler, istihdam desteği tutarları ve KGF teminat yapısı hakkında resmi kanallar üzerinden bilgi alabileceği ifade edildi.
BAŞVURULAR 2 MART 2026’DA ÇEVRİM İÇİ BAŞLAYACAK
Program kapsamında başvuruların 2 Mart 2026 tarihi itibarıyla çevrim içi ortamda alınacağı duyuruldu. Başvuru sürecine ilişkin detayların ilgili bakanlıklar, bağlı kurumlar ve yetkili finans kuruluşları tarafından açıklanacağı belirtildi.
İmalat Sanayi Finansmanı ve İstihdamı Koruma Programı’ndan yararlanmak isteyen mobilya sektörü işletmelerinin, ilan edilecek başvuru koşullarını ve sürelerini takip etmesi gerektiği ifade edildi. Başvuruların, belirlenen tarihler ve usuller çerçevesinde elektronik ortamdan kabul edileceği kaydedildi.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!