İnegöl Yardım Derneği, 2026 yılı kurban organizasyonuna ilişkin fiyatları ve planlamayı kamuoyuyla paylaştı. Dernek Başkanı Nida Menteş, yaptığı açıklamada bu yıl kurban kesimlerinin Afrika’daki üç ülke, Gazze ve İnegöl’de gerçekleştirileceğini duyurdu.
KURBAN HİSSE BEDELLERİ AÇIKLANDI
Açıklamaya göre 2026 yılı kurban hisse bedelleri Afrika için 6 bin TL, Gazze için 11 bin 500 TL ve İnegöl için 17 bin TL olarak belirlendi. Farklı bölgelerde gerçekleştirilecek organizasyonlarla ihtiyaç sahiplerine ulaşılması hedefleniyor.
AFRİKA’YA GÖZLEM EKİBİ GÖNDERİLECEK
Dernek Başkanı Nida Menteş, İnegöl halkının bağışladığı kurbanların kesim, dağıtım ve sürecin şahitliği için 6 kişilik bir ekibin Afrika’ya gönderileceğini ifade etti. Görevlendirilecek ekip, bağışçıların kurbanlarının kesim ve dağıtım sürecini kayıt altına alarak organizasyona birebir şahitlik edecek. Bağışçılarımızın kurban kesim videolarını bağışçılarımızın cep telefonuna gönderilecektir.
GEÇEN YIL ON BİNLERCE KİŞİYE ULAŞILDI
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen kurban organizasyonuna da değinen Menteş, 2025 yılında İnegöl halkının toplam 2025 hisse kurban bağışında bulunduğunu ve bu bağışlarla on binlerce ihtiyaç sahibine ulaşıldığını belirtti.
Bu yıl da benzer bir dayanışma beklediklerini ifade eden Menteş, İnegöl halkının kurban bağışlarını derneğe yapmaya devam edeceğine inandığını söyledi.
BAĞIŞ NASIL YAPILACAK?
Kurban bağışlarının, dernek merkezine bizzat gidilerek makbuz karşılığında ya da derneğin kurumsal banka hesaplarına, açıklama kısmına ad-soyad ve telefon numarası yazılarak gerçekleştirilebileceği bildirildi.

(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!